Dobre knjige
4087 knjig

Vpišite vsaj dve začetni črki naslova, žanra, predmetnih oznak, imena ali narodnosti avtorja.

Lovilka oblakov
Karakteristike knjige
veselažalostna
zabavnaresna
prijetnastresna
predvidljivanepredvidljiva
domišljijskaprizemljena
čudovitaneokusna
nenasilnanasilna
optimističnačrnogleda
neerotičnaerotična
običajnaneobičajna
lahkotnazahtevna
kratkadolga
odpri
Oceni knjigo:
0
Št. ocen:0

Claudia Winter

Lovilka oblakov

Tržič, Učila International, 2019

Št. strani: 350


Žanr: družbeni roman, ljubezenski roman

Narodnost: nemška književnost

Claire Durant je zaposlena pri berlinski gurmanski reviji in precej uspešna pri svojem delu, zato ji ponudijo delovno mesto glavne urednice pri novi reviji za življenjski slog. Claire je navdušena, vendar preden prevzame novo službo, ji načrte prekrižajo družinske vezi. Odpotuje domov v Bretanjo, kjer se po dolgih letih odsotnosti sooči s svojo družino in svojo preteklostjo, ki jo je dolgo prikrivala in zanikala. Vse se zaplete, ko v Bretanjo pripotuje tudi njen privlačni šef in njene skrivnosti pridejo na dan. Ker predvideva, da nima več službe v Berlinu in želi, da gre njena gluha sestra v svet in razkrije svoj umetniški talent, se odloči ostati v Bretanji in skrbeti za mamo. Vendar se življenje obrne drugače, kot načrtuje Claire.Odlomek iz knjige

Gledala je Hellwiga, ki je slonel ob vratih hladilnika in tipkal po svojem telefonu. Včeraj jo je vprašal po odprtju razstave, tik preden sta se poslovila, bolj mimogrede in prepričan, da je delo v Parizu opravila, preden je prišla v Bretanjo. Zagotovila mu je, da je vse potekalo krasno. Ko bo izvedel, da je … Trdno je zamižala.
Ouist-Prance je navsezadnje le krajeni časopis. In čeprav bi o dogodku poročalo več nadregionalnih časopisov, je bilo precej neverjetno, da bi za izvedel kdo v Berlinu, kaj šele, kako je vse skupaj povezano z njo. Bogve, da ima francoska policija trenutno druge skrbi in da o domnevni ponarejeni novinarski izkaznici ne bodo poizvedovali v Nemčiji. Razen tega pa si vodja policijske preiskave verjetno pravkar limi zobe na Valérie. Teta je znala mojstrsko odigrati zmedeno grand-mére.

(str. 202)

Cobiss povezava


Ključne besede: LJUBEZEN, DRUŽINA, DRUŽINSKI ODNOSI


Prispeval/-a: Petra Kremžar, Mestna knjižnica Grosuplje
Objavljeno: 29.7.2019 14:10:23
Zadnja sprememba: 29.7.2019 14:10:23
Število ogledov: 2262