Dobre knjige
4422 knjig

Vpišite vsaj dve začetni črki naslova, žanra, predmetnih oznak, imena ali narodnosti avtorja.

iBoy
Prelistaj


Karakteristike knjige
veselažalostna
zabavnaresna
prijetnastresna
predvidljivanepredvidljiva
domišljijskaprizemljena
čudovitaneokusna
nenasilnanasilna
optimističnačrnogleda
neerotičnaerotična
običajnaneobičajna
lahkotnazahtevna
kratkadolga
odpri
Oceni knjigo:
4,3
Št. ocen:6

Kevin Brooks

iBoy

Dob pri Domžalah, Miš založba, 2014

Št. strani: 345


Prevod: Meta Osredkar


Žanr: mladinski roman

Narodnost: angleška književnost

Tomu Harveju iz vrha stolpnice na glavo pade iPhone, zaradi česar pristane v komi. Ko se po nekaj tednih iz nje prebudi, ni nič več tako, kot je bilo. V možganih so mu namreč ostali koščki iPhona, zaradi katerih pridobi nenavadne, super herojske sposobnosti, ki mu omogočijo, da se maščuje za storjeno krivico in da si pridobi naklonjenost punce, ki mu je všeč.Odlomek iz knjige

Predstavljajte si milijardo čebel. Predstavljajte si zvok milijarde čebel, pogled na milijardo čebel, občutek milijarde čebel. predstavljajte si, kako se premikajo, kako se sporazumevajo, kako so povezane, kako obstajajo. in potem si poskusite predstavljati, da te čebele niso čebele in da ti zvoki, te podobe, v resnici sploh niso zvoki, podobe ali občutki. nekaj drugega so. Informacije. Dejstva. Reči. Podatki so. so besede in glasovi in slike in številke, tokovi in tokovi ničel in enic, a hkrati niso nič od tega ... so na neki način samo stvari, ki te stvari predstavljajo. So prikaz sestavnih delov, gradnikov, ogrodij, delcev, valov ... so simboli tistega, kar stvari so. In potem si, če morete, poskusite predstavljati, da ste ne le sposobni naenkrat izkusiti vse o tej milijardi čebel - njihov skupni nezvok, nepodobo, neobčutek - ,ampak lahko izkusite tudi vse o vsaki posamezni izmed njih ... vse to hkrati. In obe izkustvi sta hkratni. Nepretergani. Neločljivi.
Si lahko to predstavljate?
Ležite v bolnišnični postelji, smehljate se svoji babici, in ravno, ko vas pogleda in zašepeta vaše ime - vam v glavi kot eksplozija oživi milijarda čebel.
Si lahko to predstavljate?Cobiss povezava


Ključne besede: MLADOSTNIKI, DOMIŠLJIJA


Prispeval/-a: Sara Jakopič, Mestna knjižnica Ljubljana
Objavljeno: 29.10.2014 9:23:33
Zadnja sprememba: 26.11.2021 11:36:49
Število ogledov: 6015