Dobre knjige
4630 knjig

Vpišite vsaj dve začetni črki naslova, žanra, predmetnih oznak, imena ali narodnosti avtorja.

Moževa skrivnost
Karakteristike knjige
veselažalostna
zabavnaresna
prijetnastresna
predvidljivanepredvidljiva
domišljijskaprizemljena
čudovitaneokusna
nenasilnanasilna
optimističnačrnogleda
neerotičnaerotična
običajnaneobičajna
lahkotnazahtevna
kratkadolga
odpri
Oceni knjigo:
3,8
Št. ocen:4

Liane Moriarty

Moževa skrivnost

Tržič, Učila International, 2014

Št. strani: 414


Žanr: družbeni roman

Narodnost: angleška književnost

Cecilia naključno najde pismo svojega moža Jean-Paula, ki je naslovljeno na njeno ime s pripisom: »Naj odpre samo v primeru moje smrti«. Muči jo radovednost, a ker je njen mož na poslovni poti in jo po telefonu prosi, da naj ne odpira pisma, mu ugodi. Mož se predčasno vrne, a noben ne omenja pisma, dokler je mož po ljubljenju ne vpraša ali ga je odprla. Ker tega ni storila, ji zatrjuje, da v njem ni nič posebnega napisano in zadevo odpravi navidezno brezbrižno. Ponoči pa se Cecilia zbudi in sliši, da Jean-Paul brska po podstrešju, da bi našel pismo. Cecilia ga je spravila v mapo, kjer shranjuje oporoke in medtem, ko je mož na podstrešju, prebere pismo. Tisto kar izve, je šokantno in lahko spremeni življenja njene družine in ostalih prebivalcev mesteca, v katerem živijo. Svojega moža ljubi, zaradi svojih hčera želi, da skrivnost ostane med njima, vendar ne ve ali lahko svoje življenje nadaljuje tako kot je potekalo prej.Odlomek iz knjige

Cecilia je še enkrat zaklela in se podrgnila po glavi, ki jo je res bolela. Pogledala je škatle in videla, da so vse za finančna leta v osemdesetih. Goro računov je začela basati v eno od škatel in v oči jo je zbodlo njeno ime na beli pisemski ovojnici.
Vzela jo je v roke in videla, da je pisava John-Paulova.
Pisalo je:
Za mojo ženo, Cecilio Fitzpatrick
Naj odpre samo v primeru moje smrti
Glasno se je zasmejala in nenadoma utihnila, kot da se je na zabavi zasmejala nečemu, kar je nekdo rekel, potem pa dojela, da sploh ni bila šala, temveč nekaj resnega.
Še enkrat je prebrala – Za mojo ženo, Cecilio Fitzpatrick – in za trenutek ji je postalo nenavadno vroče, kot da bi ji bilo nerodno. Zanj in zanjo? Ni bila prepričana. Bilo je, kot da je naletela na nekaj sramotnega, kot da bi ga zalotila pri masturbiranju pod prho. (Miriam Openheimer je Douga zalotila pri masturbiranju pod prho. Grozljivo je, da so zdaj vsi to vedeli, ampak pri drugem kozarcu penine iz Miriam skrivnosti kar vrejo, in ko so enkrat vedeli za to, niso mogli nikoli več ne vedeti.)

(str. 25)

Cobiss povezava


Ključne besede: UMORI, SKRIVNOST, ODNOSI, LJUBEZEN


Prispeval/-a: Petra Kremžar, Mestna knjižnica Grosuplje
Objavljeno: 6.7.2016 9:44:16
Zadnja sprememba: 11.1.2018 18:43:23
Število ogledov: 5685