Dobre knjige
5328 knjig

Vpišite vsaj dve začetni črki naslova, žanra, predmetnih oznak, imena ali narodnosti avtorja.

Mali princ iz Afrike Očem prijazna knjiga
Karakteristike knjige
veselažalostna
zabavnaresna
prijetnastresna
predvidljivanepredvidljiva
domišljijskaprizemljena
čudovitaneokusna
nenasilnanasilna
optimističnačrnogleda
neerotičnaerotična
običajnaneobičajna
lahkotnazahtevna
kratkadolga
odpri
Oceni knjigo:
0
Št. ocen:0

Milan Petek Levokov

Mali princ iz Afrike

Pekel, Volosov hram, 2023

Št. strani: 102 str.


Ilustracije: Nataša Gregorič Nabhas
Spremna beseda: Maja Novak


Žanr: mladinska povest

Narodnost: slovenska književnost

Mali princi živijo tudi v Afriki

Knjiga govori o dečku iz Afrike, ki z mamo in drugimi pribežniki beži iz črne celine čez Sredozemsko morje, doživi brodolom in ga reši grški ribič. Zgodba se razplete in dočaka srečen konec. V knjigi se avtor poglobi v vprašanje imigracijskih tokov. S to problematiko se je soočil ob srečanjih s s prebežniki, najprej v Grčiji, nato pa v vseh republikah bivše Jugoslavije. knjiga je opremljena s čudovitimi ilustracijami Nataša Gregorič Nabhas. lastne oči soočal s prebežniki, najprej v Grčiji, nato pa v vseh republikah bivše Jugoslavije. Tisk po naročilu.Odlomek iz knjige

MAMA AMINA:
Ko je čoln z vrha vala zgrmel v globino, sem bila prepričana, da je vsega konec. Lahko semle še stisnila k sebi svojega otroka. Kaj je bilo pote, ne vem, izgubila sem zavest. rešil me je rešilni pas, ki me je obdržal na gladini, dokler me ni rešila neka ladja.
v bolnišnici sem si želela umreti. Hitro, da končam vse trpljenje na tem svetu. Vsaka misel na Malega princa mi je povzročala bolečino. Prihod Emila, ki mi je povedal, da je moj sin živ, je bil zame novo rojstvo. To, kar je on naredil za naju, je neverjetno. Res je naredil čudež.
Seveda sem se potem zbala, kaj bo z mano in otrokom, kam gremo. Pa me je Emil potolažil. Odpeljal naju bo, na svoj dom, je zagotovil, Človek, ki toliko tvega za drugeg, ne more biti slab.

(str. 94)

Cobiss povezava


Ključne besede: BEGUNCI, BRODOLOMCI, RISANJE, UMETNOST, NESREČE, MEDSEBOJNA POMOČ, POSVOJENI OTROCI, SOČUTJE, AFRIKA, DRUŽINA, LJUBEZEN


Prispeval/-a: Špela Pahor, Mestna knjižnica Izola
Objavljeno: 28.8.2023 11:12:38
Zadnja sprememba: 30.1.2024 12:59:18
Število ogledov: 694