Dobre knjige
5335 knjig

Vpišite vsaj dve začetni črki naslova, žanra, predmetnih oznak, imena ali narodnosti avtorja.

Snežna deklica
Karakteristike knjige
veselažalostna
zabavnaresna
prijetnastresna
predvidljivanepredvidljiva
domišljijskaprizemljena
čudovitaneokusna
nenasilnanasilna
optimističnačrnogleda
neerotičnaerotična
običajnaneobičajna
lahkotnazahtevna
kratkadolga
odpri
Oceni knjigo:
4,0
Št. ocen:1

Javier Castillo

Snežna deklica

Ljubljana, Hiša knjig, 2022

Št. strani: 413


Prevod: Katja Mrak


Žanr: kriminalni roman, psihološki roman

Narodnost: španska književnost

Bosta starša Kiero lahko še kdaj objela?

Na slovesnosti ob zahvalnem dnevu izgine triletna deklica Kiera. Starša, Grace in Aaron, se tudi čez leta ne moreta sprijaznita in jo še vedno intenzivno iščeta. Poleg policije, ki je že skoraj obupala nad primerom, jo išče tudi študentka novinarstva, Miren. Starša sta se sicer ločila, on se je zapil, ona je padla v depresijo, a sta se vsako leto videla na hčerin rojstni dan. Po petih letih začneta dobivati kasete z njuno ugrabljeno punčko, ki je brez dvoma še vedno živa, le nekaj let je starejša. Miren po nasvetu svojega profesorja Kiere nikoli ni prenehala iskati punčke. Napet roman mladega španskega pisatelja iz Malage, Javiera Castilla. Za pisanje kriminalnih romanov ga je navdihnila pisateljica Agatha Christie. Že pri štirinajstih letih je napisal svojo prvo zgodbo. Po knjigi je posneta tudi serija.Odlomek iz knjige

Neke noči je Grace Templeton neprestano gledala ponovitev te kasete, jokala skupaj s hčerjo, jo spremljala v žalosti in ji v zaslon šepetala, naj je ne skrbi, da bosta nekega dne ponovno skupaj in da jo bo vedno tolažila, da ji je njena rama ves čas na razpolago, da se lahko razjoče ob njej, pa čeprav ne ve za njen obstoj. Na njej je bila Kiera videti drugačna: lase je imela razpuščene, niso bili speti v čop kot pri prejšnjih, kazala je grivo, ki ji je segala pod že razvite prsi, vrhova, ki ju morda nikoli nihče ne bo uspel preplezati.
Ljubezen, ki sta jo ob pogledu na njen razvoj med posnetki čutila do nje, se je vedno širila v vse smeri in vsa okolja, saj si odslej niso delili le spominov in njenih prvih let življenja, temveč tudi spomin na to, da sta jo spremljala, ko je jokala, in spomin na upanje, da se bo na eni izmed kaset nekoč smejala, da bosta začutila njen razvoj in zorenje, kot bi šlo za svobodno dušo, pa čeprav je bila kot lep ptiček zaprta v zlati kletki.

(str. 259)

Cobiss povezava


Ključne besede: UGRABLJENI OTROCI, NOVINARKE, PREISKAVE, POGREŠANI OTROCI


Prispeval/-a: Maja Car Marn, Mestna knjižnica Ljubljana
Objavljeno: 27.1.2023 16:30:24
Zadnja sprememba: 29.11.2023 17:26:33
Število ogledov: 1511