Dobre knjige
5328 knjig

Vpišite vsaj dve začetni črki naslova, žanra, predmetnih oznak, imena ali narodnosti avtorja.

Zlati par
Karakteristike knjige
veselažalostna
zabavnaresna
prijetnastresna
predvidljivanepredvidljiva
domišljijskaprizemljena
čudovitaneokusna
nenasilnanasilna
optimističnačrnogleda
neerotičnaerotična
običajnaneobičajna
lahkotnazahtevna
kratkadolga
odpri
Oceni knjigo:
0
Št. ocen:0

Greer Hendricks, Sarah Pekkanen

Zlati par

Ljubljana, Hiša knjig, 2022

Št. strani: 444


Prevod: Maša Zupančič


Zbirka: Oddih
Žanr: kriminalni roman, psihološki roman

Narodnost: književnost ZDA

Kaj prikrivata Marissa in Matthew?

Že utečeni tandem, pisateljici Greer Hendricks in Sarah Pekkanen sta izdali še eno kriminalno poslastico, ki v napetosti zgodbe ne zaostaja za predhodnjimi. Njuna dela so uvrščena na vrh lestvice knjižnih uspešnic New York Timesa. Marissa in Mathew imata (na videz) lep zakon, dokler ga Marissa ne prevara in najameta terapevtko, da bi znova pokrpala zakon. Tudi zaradi njunega sina, Benneta. Vse izgleda, da par lepo napreduje, a terapevtki Avery, ki je v preteklosti izgubila licenco, se vseskozi zdi, da nekaj prikrivata. Tu je še Polly, čudna in zmedena Marissina pomočnica, odtujeni Matthewov oče in Skip, dolgoletni prijatelj obeh zakoncev. Z vsako stranjo, se razkrivajo nove podrobnosti, tako iz sedanjosti kot iz preteklosti. Domiselno in vznemirljivo branje.Odlomek iz knjige

Nisem naivna - vem, da Bishopova še vedno skrivata pomembne informacije. To je povsem naravno. Vsi imamo skrivnosti, pomislim, medtem ko gledam skozi okno v svoji pisarni na mirno, temno ulico.
Vključno z mano. (str. 75)

Začenjam se spraševati, ali me je Marissa čustveno zapeljala - tako kot je verjetno zapeljala moškega, s katerim je spala. In tako, kot je verjetno pred leti zapeljala tudi Matthewa. Ne odkrito s svojo seksualnostjo, kot bi to storila Natalie, ampak s subtilno ranljivostjo. Marissa je čudovita in krhka s svojim nežnim glasom, drobno postavo in dolgimi trepalnicami, ki uokvirjajo njene modre oči. Njen magnetizem je tih, a neizpodbiten.

(str. 279)

Cobiss povezava


Ključne besede: ZAKONSKA ZVEZA, PREVARE, NEZVESTOBA, TERAPEVTI, DRUŽINSKE SKRIVNOSTI


Prispeval/-a: Maja Car Marn, Mestna knjižnica Ljubljana
Objavljeno: 13.1.2023 15:26:59
Zadnja sprememba: 29.11.2023 17:24:49
Število ogledov: 1531