Dobre knjige
5128 knjig

Vpišite vsaj dve začetni črki naslova, žanra, predmetnih oznak, imena ali narodnosti avtorja.

Amari in Nočna brata
Karakteristike knjige
veselažalostna
zabavnaresna
prijetnastresna
predvidljivanepredvidljiva
domišljijskaprizemljena
čudovitaneokusna
nenasilnanasilna
optimističnačrnogleda
neerotičnaerotična
običajnaneobičajna
lahkotnazahtevna
kratkadolga
odpri
Oceni knjigo:
3,5
Št. ocen:2

B. B. Alston

Amari in Nočna brata

Tržič, Učila International, 2021

Št. strani: 360


Prevod: Manica Baša


Žanr: znanstvenofantastični roman (mladinski), mladinski roman (mladinski)

Narodnost: književnost ZDA

Neverjetna#Amari 1

Dvanajstletna Amari prihaja iz revne družine, a zaradi štipendije lahko obiskuje elitno šolo. Roman se prične s sporom med Amari in Emily in fizičnim napadom, ki je razlog, da Emily in njena mama na vsak način želita, da se Amari odvzame štipendija in se jo izključi iz šole. Ravno izginotje Amarijinega brata Quintona pa je razlog za nesoglasje. Quinton je izginil pred šestimi meseci in nihče ne ve, kaj se mu je zgodilo. Amari sluti, da je to povezano z njegovim delom. Vse v zvezi z njegovim delom pa je povsem skrivnostno. Quinton je deset let starejši, izjemno pameten in sposoben fant. Tisto noč po sporu Amari dobi preko Diskretne dostave kovček, ki ji ga pošilja brat. Ko kovček odpre v njem najde suknjič in hlače, ovojnico in ogromna sončna očala. Ko si jih nadane, sreča brata, vendar Quinton ni resničen, vse skupaj je interaktivni posnetek, ki je poimenovan Budne sanje. Te sanje je dobila, ker je bil v uradu razglašen za pogrešanega oziroma mrtvega. Amari pa je od njega prejela navodila za kandidaturo na Poletni seminar. Udeleži se poletnega tabora, ki je krinka za Urad za nadnaravne zadeve. Naloga urada je varovanje skrivnosti, da na svetu dejansko obstajajo bitja iz knjig in filmov. Ljudje pa nimajo pravice vedeti, da obstajajo, saj so po naravi nagnjeni k temu, da se stvari, ki jih ne razumejo, začnejo bati. Strah pa vse prehitro preide v sovraštvo. Amari čaka naporno poletje. Napeto in pustolovsko dogajanje vas potegne v branje. Čarobni in fantazijski svet, ki obdaja Amari, vam ne bo dovolil, da bi odložili knjigo. Vabilo, ki ga Amari prejme v Čarovniško ligo, pa napoveduje nadaljevanje.Odlomek iz knjige

Nisem čisto prepričana, ali mu res verjamem. Čudna oblačila so nekaj, a to, da bitja iz knjig in filmov dejansko obstajajo, je nekaj povsem drugega.
Dobro... če je to res, ali ljudje nimajo pravice vedeti, da so na avtobusu prisedli k volkodlaku?
Na srečo volkodlaki prisegajo na vlake. Ampak, ja, strinjam se, v nadnaravnem svetu živi marsikaj nevarnega in mi se po najboljših močeh trudimo zaščititi nedolžne. Na tvoj zakaj pa ti lahko odgovorim, da nadnaravni svet ostaja skrit iz zelo dobrega razloga. To je spokojnost.

(str. 44)

Cobiss povezava

Glej tudi

link felix.si
link Mariborska knjižnica


Ključne besede: ČAROVNICE, JUNAKI, BRATJE IN SESTRE, MAGIJA, FANTASTIKA


Prispeval/-a: Ana Dolinšek, Mariborska knjižnica
Objavljeno: 17.1.2022 14:41:13
Zadnja sprememba: 12.12.2022 10:52:43
Število ogledov: 1525