Zločin v Stari Fužini

Žanrdetektivski roman, kriminalni roman
Narodnostslovenska književnost
Kraj in leto izidaDob, 2016
Založba
Ključne besede Zakladi, Zastrupitve, Triatlon, Športniki, Policisti
Število strani

253

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

8-9 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Nacistično zlato v Bohinjskem jezeru in zastrupitev francoskega športnika - nov primer za policiste Novega trga pri Igu

Drugi humorja polni kriminalni roman slovenske pisateljice in prevajalke Mete Osredkar nas tokrat popelje v idilično okolico Bohinjskega jezera. Tja se namreč odpravi na dopust velik del kolektiva policijske postaje Novi trg pri Igu, potem ko se policist Simon odloči, da bo tekmoval na zahtevnem triatlonu, ki vključuje veslanje po Bohinjskem jezeru, kolesarjenje ter tek po okoliških vzpetinah; nekaj pa pripomore k skupinskemu dopustu tudi obet lova na mitični zaklad, ki naj bi ga za sabo pustili nacisti po drugi svetovni vojni. Tako se Simon skupaj z dekletom Jano, policijskim inšpektorjem Kosom in psihologom Edijem prikladno znajde na kraju zločina, potem ko na triatlonu zastrupljen obleži francoski mladenič Benoit. Policisti združijo moči z lokalnim inšpektorjem Matjažem ter se lotijo razmotavati klobčič povezav med lokalnimi prebivalci in Francozi, vmes se znajde tudi čudaški italijanski mladenič, in končno ugotoviti, kaj ima vse skupaj pravzaprav opraviti z nacističnimi ingoti?

“Zaripli in zasopli inšpektor Kos v tistem trenutku morda ni deloval kot nekdo, ki ljudem vliva neomajno zaupanje, a ko so proti večeru tistega dne na jeseniški urgenci ugotovili, da bi utegnilo iti pri primeru nesrečnega triatlonca zares za mračne posle in delo zlikovcev ter nikakor ne za karkoli, kar bi lahko poimenovali s strokovnim izrazom fršlok, je bilo v Stari Fužini nekaj ljudi nekaj ljudi, ki so se zares počutili bolje ob misli, da v lokalnem penzionu počitnikujejo policisti, še zlasti kolerični Kos, ki so ga že večkrat slišali razlagati, kako ga ni zlikovca na tem svetu, ki bi bil varen pred njim.” (str. 9).

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Zločin v Stari Fužini.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 37
Komentarji: 0
Število ocen: 4
Želi prebrati: 4
Trenutno bere: 1
Je prebralo: 10

Dela avtorja