Življenje neznanega moškega

Žanrdružbeni roman
Narodnostfrancoska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2010
Založba
Prevod Nadja Dobnik
Število strani

210

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

7-7 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Pripoved o dveh Rusijah

Andrei Makine je kot avtor razpet med rodno Rusijo in svojo novo domovino, Francijo. Tudi v romanu Življenje neznanega moškega je dogajanje postavljeno v ti dve deželi.

Šutov, pisatelj v krizi srednjih let, nogiran od svoje mlajše ljubice, se po dolgoletnem bivanju v Franciji vrne v Rusijo. Dežela v katero prispe ni dežela, ki jo je zapustil pred leti. Spremenilo se je vse, vključno z njegovo mladostno simpatijo, ki je postala del povzpetniške turbokapitalistične elite. Nasproti svetu razsipništva ruskih nouveau rich stoji Voljski, starec, ki čaka na deložacijo iz svojega stanovanja. Domnevno nemi starec Šutovu v eni noči izpove svojo življensko zgodbo. Iz obleganega Leningrada, skozi grozote koncentracijskih taborišč se smrt in ljubezen neusmiljeno prepletati v neločljivo celoto.

Glej tudi:

“Zdaj je vedel, da edine besede, ki jih je vredno zapisati, pridejo na dan takrat, ko je nemogoče govoriti. Za to žensko in tega moškega, ki ju ločuje na tisoče kilometrov ledu in katerih pogleda se srečata pod rahlim naletevanjem snega…”

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Življenje neznanega moškega.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 22
Komentarji: 0
Število ocen: 4
Želi prebrati: 2
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 6