Ženske, na katere mislim ponoči

Žanrbiografski roman, potopisni roman
Narodnostfinska književnost
Kraj in leto izidaRadovljica, 2022
Založba
Prevod Tadej Trebec
Ključne besede Samorealizacija, Ženske, Potovanja, Osebna doživetja, Pisateljice, Osebna svoboda, Znamenite osebnosti, Umetnice
Število strani

446

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

14-15 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Pogumne ženske

V uvodu avtorica napiše, da se je v neprespanih nočeh, v katerih je premagovala tesnobo samske štiridesetletnice brez otrok, reševala z raziskovanjem usod žensk, ki so premikale meje mogočega in se pogumno podale samospoznavanju naproti. Te njene duhovne vodnice, nekatere bolj, druge manj slavne popotnice, pisateljice, umetnice iz preteklosti so zaslužne, da se je tudi Mia odpravila na potovanja v dežele, kjer so te ženske bivale, ustvarjale, iskale smisel življenja. Pisateljica svoje popotne pustolovščine prepleta z biografijami žensk, ki so za tiste čase počele resnično neverjetne stvari, katere presenečajo še dandanes. Življenjske zgodbe Karen Blixen, Nellie Bly, Isabelle Bird in mnogih drugih sporočajo, da so ženske močna, iznajdljiva bitja, zmožna preseganja dodeljenih jim vlog ter iskalke izvirnih poti samorealizacije. Knjiga je zabavna, razburljiva mešanica spoznanj ne le o deželah sveta, pač pa tudi o nepredvidljivosti ženskih duš.


Če sem čakala na znamenje, se je zdaj pojavilo. V trebuhu me črviči od groze, ampak naj me vrag pocitra, če se bom zdaj ustrašila poti, si potem ne bom nikoli oprostila. Tega Ollija niti malo ne poznam in še nikoli se nisva srečala, ampak na podlagi njegovih knjig o naravi v Tanzaniji in enega klica izpred treh let sem dobila vtis, da je iskren (in izredno zgovoren) človek. (str. 15)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Ženske, na katere mislim ponoči.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 287
Komentarji: 0
Število ocen: 6
Želi prebrati: 9
Trenutno bere: 1
Je prebralo: 6