Žanrkriminalni roman
Narodnostknjiževnost ZDA
Kraj in leto izidaTržič, 2023
Založba
Prevod Neža Kralj
Ključne besede Družina, Maščevanje, Pisatelji
Število strani

335

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

11-12 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

O pisatelju, ki je dal življenje za zgodbo!

Jacob Bonner je zdolgočaseni profesor študentov, ki si želijo postati pisatelji. Bonner je uspešno prodal le svoj prvi roman, vse ostalo ni bilo dobro sprejeto. Z delom mentorja prihodnjim pisateljskim rodovom skuša sestaviti svojo skrhano samozavest ter se trudi najti idejo za novo uspešnico. Le-ta se mu ponudi na pladnju, skozi pripoved enega izmed študentov, samovšečnega Evana. Ta zgodba Bonnerju ne da miru, obenem pa je Evan napovedal, da bo zgodba uspešnica. Ko zasledi, da je Evan umrl, jo sestavi in objavi. Roman Plagiat v hipu postane uspešnica, po kateri želijo posneti celo film. Ko Jacob Finch Bonner gostuje na radiu, v televizijskih oddajah, se na Twitterju in Facebooku pričnejo pojavljati obtožbe o tem, da zgodba sploh ni njegova in podobno. Kljub podpori novega dekleta, Anne, pa se Bonner prelevi v živčno razvalino, ki pa se odloči zgodbo raziskati in ugotoviti, kdo je tisti, ki ga obtožuje, če je Evan v bistvu mrtev. A maščevanje je sladko in Ona zagotovo ne bo odnehala, njena zgodba bi morala ostati skrita!

Nikoli ni šlo za prisvajanje med pisateljema, naj je bilo pravo ali namišljeno. Šlo je za dosti intimnejšo krajo, ki pa je ne bi zagrešil Jake, temveč sam Evan Parker. Kar je on ukradel, je bilo zelo osebno: mati in hči ter to, kar se je med njima zgodilo prav v tej hiši. Seveda je bila jezna. Niti za trenutek ni hotela, da kdo pove njeno zgodbo, ne bližnji sorodnik, kaj šele popolni tujec. Vsaj to je končno razumel. (str. 220)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Zaplet.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 116
Komentarji: 0
Število ocen: 0
Želi prebrati: 3
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 0

Morda vam bo všeč tudi