Dekle A

Žanrkriminalni roman, psihološki roman
Narodnostangleška književnost
Kraj in leto izidaTržič, 2021
Založba
Prevod Marko Bogataj
Ključne besede Odnosi, Travme, Družina
Število strani

318

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

10-11 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Si upaš nazaj v Hišo groze?

Še najbližji sosedje ne vedo kaj se dogaja za štirimi stenami hiše Moor Woods 11, dokler dekle A ne pobegne… Dekle A je Alexandra Gracie, ki je po dolgem načrtovanju ušla iz hiše groze ter tako rešila sebe in sorojence. Lexy je glavna protagonistka psihološkega romana pred nami, ki skozi svoje stiske in spomine odstira otroštvo. Verski fanatizem, prikrito nasilje, nedojemljivi odnosi, lakota, strah… Zdi se, da Lexy, kljub pomoči dr. K in ljubečih rejnikov, ne bo nikoli zares svobodna. Ko že skorajda sproščeno zadiha, se njeno življenje po smrti biološke matere, ki je po Alexandrinem pobegu pristala v zaporu, odvrti v čisto nepričakovani smeri… Ali lahko dekle A slabo spremeni v dobro? Prvenec britanske avtorice Abigail Dean je drugačen, skorajda osvežujoč, za tiste, ki so nam psihološki trilerji in kriminalni romani blizu.

“Poletna disciplina se je obrestovala. Proti koncu jeseni je mati zanosila. Oče se je je znova začel dotikati. Pri večerja sta sedela drug zraven drugega, recitirala 127. psalm in se smehljala našim pogovorom. Kar naprej sta izpuščala pribor, da sta se lahko držala za roke. Ko sem se ozrla po shiranih sorojencih za mizo, se mi je zdelo, kakor da sta vsakemu od nas vzela malo mesa in ustvarila nekaj novega.” (str. 188)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Dekle A.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 32
Komentarji: 0
Število ocen: 2
Želi prebrati: 6
Trenutno bere: 1
Je prebralo: 3

Morda vam bo všeč tudi