Utopljeni spomini

Žanrkriminalni roman
Narodnostavstralska književnost
Kraj in leto izidaTržič, 2015
Založba
Prevod Samo Kuščer
Ključne besede Policisti, Ugrabitve
Število strani

413

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

13-14 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Utopljeni spomini (The Drowning Man, 2005) je drugi, v slovenščino prevedeni roman, avstralskega pisatelja Michaela Robothama. Tako kot v knjižnem prvencu Osumljenec (The Suspect, 2004) tudi tokrat spremljamo kliničnega psihologa Josepha O Loughlina in policijskega inšpektorja Vincenta Ruiza. Inšpektorja Ruiza napol mrtvega potegnejo iz Temze. Poleg poškodbe noge utrpi tudi izgubo spomina. S pomočjo fotografije ugrabljene deklice Mickey Carlyle in profesorja O Loughlina počasi “lovi” izgubljene spomine. V pomoč mu je tudi Alisha Barba (Ali).
Ali bodo s skupnimi močmi uspeli razkriti, kaj se je zgodilo na čolnu in kdo je v resnici ugrabil malo Mickey Carlyle, za katero je oče že drugič pripravljen plačati visoko odkupnino…Prevod dela: The drowning man.

Glej tudi:

“Ženeta me bes in strah. Bes nad tem, da so me ustrelili, strah pa zato, ker ne morem ugotoviti, zakaj. Želim si le, da bi se ali spomnil ali pa pozabil. Ne morem živeti takole na sredini. Ali mi vrnite manjkajoče dneve ali pa jih povsem izbrišite.
Ali čuti moj obup. “Primeri se rešijo na podlagi dejstev, ne spominov. To ste rekli vi. Le naprej je treba preiskovati.”
Ne razume. Rachel je imela odgovore. Nameravala mi je povedati, kaj se je zgodilo.”
(str. 164)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Utopljeni spomini.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 34
Komentarji: 0
Število ocen: 2
Želi prebrati: 2
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 6

Dela avtorja