Par iz sosednje hiše

Žanrkriminalni roman
Narodnostkanadska književnost
Kraj in leto izidaTržič, 2017
Založba
Prevod Lidija Kreft
Ključne besede Družinski odnosi, Otroci, Zakonsko življenje, Ugrabitve, Kriminalci, Poporodna doba
Število strani

294

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

9-10 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Ne ve, kaj išče, a bo vedela, ko to najde.

Anne in Marco in njuna šestmesečna dojenčica Cora živijo v razkošni vrstni hiši v manjšem kraju na severu države New York. Na drugi strani skupne stene hiše živita Cynthia in Graham, par brez otrok. Za Grahamov štirideseti rojstni dan Cyntihia priredi zabavo, na katero sta povabljena samo Anne in Marco. Coro pustita doma, v otroški posteljici, in jo iz hiše sosedov izmenično hodita kontrolirati vsake pol ure. Dojenčica skrivnostno izgine. Obupana starša pokličeta policijo. Na prizorišču zločina se še isto noč pojavijo starši Anne, Richard in Alice, policija in detektiv Rasbach s sodelavcem Jenningsom. Primer kmalu postane medijsko odmeven, medsebojni odnosi se vedno bolj zaostrujejo, ugrabitelji zahtevajo odkupnino. Je Cora živa ali mrtva? Kdo s Corinim izginotjem razčiščuje svojo preteklost in kdo z ugrabitvijo ureja svojo prihodnost? Roman je bil najbolj prodajana knjiga leta 2016 v Kanadi, preveden je v številne jezike in je globalna uspešnica. Knjiga je bila nominirana za nagrado za najboljšo kriminalko leta 2016 po izboru bralcev družabnega omrežja Goodreads. Par iz Sosednje hiše je prva avtoričina kriminalka, prevedena v slovenščino. Njena druga kriminalka, Tujec v hiši, je bralcem že dostopna v slovenščini, v angleščini bo kmalu izšel tretji kriminalni roman Shari Lapena z naslovom An Unwanted guest.

Kmalu zatem odideta. Nimata otroških stvari, ki bi jih bilo treba nesti s sabo, le sebe. Annino torbico in video varuško, ki jo je pospravila v torbico. Cynthia je videti jezna, da tako hitro odhajata, Grahamu pa je očitno vseeno. Odpravita se skozi sijajna vhodna vrata in navzdol po stopnicah. Anne se oprime umetelno izrezljane stopniščne ograje, da bi ohranila ravnotežje. Potrebnih je le nekaj korakov po pločniku in že sta na svojih stopnicah s podobno ograjo in enako sijajnimi vhodnimi vrati. Anne hodi pred Marcom in molči. Morda se ostanek noči sploh ne bosta pogovarjala. Odkoraka po stopnicah navzgor in se nenadoma ustavi. “Kaj?” vpraša Marco in ji stopi za hrbet. Anne strmi. Vhodna vrata so priprta, odprta kakšnih sedem centimetrov. (str. 12)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Par iz sosednje hiše.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 31
Komentarji: 0
Število ocen: 5
Želi prebrati: 9
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 10

Morda vam bo všeč tudi

Dela avtorja