Tista noč

Žanrdružbeni roman, mladinski roman
Narodnostavstralska književnost
Kraj in leto izidaDob pri Domžalah, 2018
Založba
Prevod Nataša Grom
Ključne besede Etika, Spolna zloraba, Družbena omrežja, Svetovni splet, V mladinskem leposlovju
Število strani

189

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

6-7 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Jasmine Lovely je srečna in zadovoljna srednješolka, ko ji pri petnajstih ena sama noč spremeni življenje. Ko se na domači zabavi s prijatelji preveč napijejo, njihova dejanja postanejo nepremišljena in nezavedna. Naslednji dan se na socialnih omrežjih pojavijo fotografije in posnetki, ki obrnejo življenje na glavo tudi njeni najboljši prijateljici Annie, v vso zadevo pa sta vpletena tudi Jack in Tommy. Šele takrat se zavejo, da so postali storilci, da jih dogodki tiste noči lahko spremljajo vse življenje. Jasmine obžaluje vsa dejanja in skuša popraviti svoje napake. Starši ji ne stojijo ob strani in zaveda se, da mora ostati močna in sama rešiti nastale probleme. Sedaj razume svojo prijateljico Annie, da ni mogla najti izhoda zaradi zlorabe, žaljenja, izdaje prijateljev in vsega ponižanja.
Knjiga je napisana kot prvoosebna pripoved v obliki blogov in je bila v Avstraliji že nagrajena.

“Razglabljala sem: se tudi jaz tako močno sovražim? Bi lahko tudi jaz to storila? Starša sta me zapustila. prijatelji se niso zmenili zame. Najbrž sem si uničila prihodnost. Na policiji so rekli, da se tistih slik ne da izbrisati in se lahko znova pojavijo čez več let, ko se bom hotela prijaviti za službo, ko se bom hotela poročiti.” (str. 85)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Tista noč.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 66
Komentarji: 0
Število ocen: 4
Želi prebrati: 7
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 7

Morda vam bo všeč tudi

Dela avtorja