Tako belo srce

4,2
(13)
Žanreksistencialistični roman
Narodnostšpanska književnost
Kraj in leto izidaV Ljubljani, 2005
Založba
Prevod Marjeta Drobnič
Število strani

272

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

9-10 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Javier Marias nas v svojem vrhunskem romanu Tako belo srce skozi življenje glavnega protagonista Juana nežno in mehko pripravi do samoizpraševanja o temeljnih življenjskih vprašanjih. Kaj pravzaprav pomeni odločitev, da boš z nekom delil življenje? Da se torej ne boš več vračal v zavetje svoje svobode, ampak boš od nekega trenutka dalje z nekom delil vse, tudi posteljo. Kdaj je neko skrivnost bolje razkriti in kdaj bolje zamolčati? Ali je vedno bolje vedeti, čeprav boli, ali je včasih bolje nevedeti? Ali so slabe odločitve še vedno slabe, če se kasneje izkaže, da vrsta zaporedij, ki so posledica te odločitve, relativizira neovrgljivo negativnost te odločitve?
Osupljiv roman o izjemnosti življenja, ljubezni in smrti ter o usodnosti naših odločitev, naše misli popelje na nepozabno avanturo, za katero avtorju še dolgo ostanemo hvaležni.

Glej tudi:

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Tako belo srce.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 78
Komentarji: 0
Število ocen: 13
Želi prebrati: 15
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 11