Sposojena babica Štefi

Žanrmladinski roman
Narodnostslovenska književnost
Kraj in leto izidaDob, 2022
Založba
Ilustracije Jaka Vukotič
Ključne besede Bratje in sestre, Humor, Medgeneracijski odnosi, Medgeneracijsko sodelovanje, Taborjenje, Taborniki
Število strani

183

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

6-7 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Že na začetku zgodbe pristanemo v družinski drami pri Hrastarjevih. Petčlanski družini, ki jo sestavljajo oče Mare, mama Ana, najstnika Ula in Jan ter mali Lukec, ki še obiskuje vrtec. Četrtek je. Tako oče kot mama morata na nujno, neodložljivo službeno pot. V ponedeljek! In nikakor ne moreta najti primerne varuške. Drama je iz dneva v dan večja, odhod pa se nezadržno približuje. Tudi Ula in Jan skrivaj zavzeto tuhtata, kako rešiti nastalo situacijo. Vse dokler Ulina prijateljica Lara ne predlaga, naj na pomoč pokličejo Štefi. Staro tabornico, ki je mega faca, vse zna, vse naredi pa še energije ima več kot dovolj. Starša tik pred zdajci nimata več veliko izbire. Družina se složno odloči, da bo otroke za en teden v varstvo vzela sposojena babica Štefi. In tu se prave dogodivščine šele začnejo! Skupaj z Ulo, Janom in Lukcem se podamo na zabavno, prisrčno in ravno prav prismuknjeno branje. Mladim bralcem bodo zagotovo všeč peripetije, ki jih doživljajo otroci skupaj s sposojeno babico ter odkrivajo, kakšne trike skriva v rokavu upokojena tabornica. Domiselno so prikazane z izvirnimi ilustracijami Jake Vukotiča.
Zgodba ima ganljiv pa tudi pomenljiv konec in le upamo lahko, da bomo babico Štefi lahko srečali še v kakšnem mladinskem delu izvrstne pisateljice, jezikoslovke ter predvsem srčne učiteljice – Mateje Gomboc.

Glej tudi:

Oba sta pri računalniku in iščeta varuško. Po različnih portalih. Na varstvih, bolhi, fejsbuku in še kje. Do zdaj brez uspeha. Mamico že grabi panika. Oči je skuliran in jo miri. Mami ima ideje, toda vsaka propade. Oči ji pravi, da se bo zagotovo vse uredilo. Mami pravi, da ne ve, kako, in da naj se oči že spusti na Zemljo. Kaj pa, če naš očka v resnici ni Zemljan? Le kako je v taki situaciji lahko tako skuliran? Mislim, da je res vesoljec.
str. 18-19

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Sposojena babica Štefi.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(2)

Napiši komentar

Ogledi: 156
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 3
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 1

Morda vam bo všeč tudi

Dela avtorja