Rdeči baron : zgodba o baronu von Richthofnu

Žanrživljenjepis / biografija
Narodnostnemška književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2018
Založba
Prevod Janez Žerovc In Milena Podgoršek
Ključne besede baron von richthofn, prva svetovna vojna, piloti, Letalstvo
Število strani

325

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

10-11 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Lahkotna
Zahtevna

Najbolj slaven vitez neba

V prvi svetovni vojni se je uveljavilo novo bojišče, ki je zavedno spremenilo način bojevanja. To je bilo bojevanje v zraku. V letu 1915 so se v zraku začeli odvijati zračni boji, kar je pripeljalo do nastanka letalskih asov (vitezov neba). Najbolj slaven je bil Manfred von Richthofen, tako imenovan Rdeči baron. Baron Richthofen je bil nemški vojaški pilot, ki je proti vsakemu nasprotnemu pilotu drzno zastavil svoje življenje. Bil je slavljen s strani rojakov in spoštovan s strani zaveznikov. Knjiga Rdeči baron je biografija letalskega barona Manfreda von Richt hofna, ki jo je napisal ameriški poročevalec Floyd Gibbons. Gibbonsa je zgodba o von Richthofnu tako prevzela, da je po vojni podrobno raziskal njegovo otroštvo in življenje. Natala knjiga je avtentičen portret letalskega vojskovanja v prvi svetovni vojni.

Nekega kupčka pisem, napisanih z drugačno pisavo, pa ni nikomur pokazal. Vsakič, ko je prispela pošta na fronto, je bilo v vreči tudi eno takih pisem, in to skoraj vsak dan v tednu. Bilo je od istega dekleta-iste Fraulein-tistega, ki je od takrat vedno ostala skrivnost v meglici legende, s katero je zdaj ovito življenje nemškega najslavnejšega lovskega pilota. (str. 95)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Rdeči baron : zgodba o baronu von Richthofnu.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 12
Komentarji: 0
Število ocen: 0
Želi prebrati: 1
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 0