Piton na kolesu : kako je kača uglajenega fanta spremenila v gangsterja

Žanrhumoristični roman, družbeni roman
Narodnostslovenska književnost
Kraj in leto izidaZagorje ob Savi, 2015
Založba
Ključne besede Nesreče, Kriminalci, Zlatarstvo
Število strani

207

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

6-7 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Kaj pričakovati, ko se poti križajo poštenemu mladeniču in bogatemu lastniku verige pekarn, v zmes pa vtaknemo pitona? Tako je, kaos.

Dogajanje oziroma glavni zasuk v tem lahkotnem, humorja polnem romanu pravzaprav nakazuje že sam naslov. Zgodba se začne milo in vsakdanje, s poštenim mladeničem Markom Furlanom, lastnikom uspešne pekarnice Skorjica. Zaradi njene lokacije – ob prometni cesti, pod gradom, blizu šol … – si jo poželi albanski lastnik verige pekarn Fadil Zeqiri. Kako se v to zgodbo vključi piton, ki mladeniča spremeni v gangsterja, kje se vključijo plejbojski lastnik zlatarne Hefner, zasebni detektiv in privlačna, a spletkarska Poljakinja Anuška, si boste prebrali v tem zabavnem romanu, ki marsikdaj spominja na scenarij bolj odbitih angleških komedij.
Prvenec slovenskega avtorja, novinarja in namestnika odgovornega urednika Nedeljskega dnevnika, se zapleta in prepleta v pravo komedijo zmešnjav, v kateri se, kot se spodobi za vsako pravo komedijo, niti na koncu razrešijo tako, kot je najbolj prav.
Ali kot pravi avtor: Živemu človeku se vse zgodi.

Glej tudi:

“Marko, kaj imate psa ali mačko?” se je zdrznil. “Upam, da je prijazen in da uboga gospodarja.”
Počasi se je sklonil in Marka je presunilo, kako kamnit je postal Zeqirijev obraz. Kot bi ga izklesal iz skale: trd, nepremičen, zaledenel … Še sekundo nazaj je bila koža lepo zagorela, zdravega videza, mladostna, ta trenutek pa je Marko zrl v sto dvajset tisoč let starega fosila, ki so ga navdušeni arheologi pravkar izkopali iz neke mehiške puščave in zdaj tuhtajo, v katero živalsko vrsto sodi.” (str. 47)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Piton na kolesu : kako je kača uglajenega fanta spremenila v gangsterja.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 17
Komentarji: 0
Število ocen: 2
Želi prebrati: 1
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 1

Morda vam bo všeč tudi