Ostrostrelka ali Romanje v Tibetijo

Žanrznanstvenofantastični roman
Narodnostslovenska književnost
Kraj in leto izidaSlovenj Gradec, 2008
Založba
Število strani

198

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

6-7 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Planet Zemlja v stosedemdesetem letu po eksploziji Turkmenske živomorne bombe, ki je zdesetkala človeštvo.

Po uničujoči kataklizmi, ki jo je povzročil človek, na Zemlji ostaneta le še v posamezne enklave zaprti in na smrt sprti skupini Vegencev in Mesojcev. Vegenci – ženska skupina, ki jo pripada Alita in Mesojci – moška skupina, katere člane je Rok, živita ob reki Koupi. Med njima ni stikov, le večno sovraštvo in stražni stolpi ter mrtva straža, ki preprečuje kakršen koli stik. Vse to, kot da je od vedno in bo trajalo večno, dokler se glavna akterja Alina in Rok, vsak na svoji strani mrtve straže, ne pričneta spraševati o smislu svojega početja, še bolj pa o osebi, katere prisotnost lahko vidita na drugi strani puškinega daljnogleda.
Zgodba, v kateri zrcali odsev vseh človeških civilizacij in ljudi v njih, ki jih vsakokratni oblastniki delijo na dobre in slabe z namenom popolne nadvlade in kontrole. Tej nadvladi in kontroli v nadaljevanju poskušata ubežati tudi Rok in Alina. Njun beg v daljno in pol mistično Tibetijo je poln nevarnosti, napadov in zasledovanja teh, katerih nadzoru sta pobegnila. Seveda pa tudi poln silovite telesne ljubezni, ki sta jo odkrila potem, ko prestopita prag in mejo svoje zaprte skupine.

»Enako. Bežim pred poveljnikom, ki mi pije kri, in pred to noro mrtvo stražo. Čemu sva si midva smrtna sovražnika, bi rad vedel?«
»Saj, enake čevlje imava…« zinem in gre mi na smeh.
Rok se nenadoma zaustavi, pokrije z dlanjo zgornji del svetilke in posveti na moj puško, ki jo še vedno držim pripravljeno na strel. V odsevu zakrite svetlobe zrem v njegov obraz, ki se sremži v nenadni osuplosti.
»In enaki puški!« pridušeno vzklikne. »Saj imaš v roki osaro, mesojsko ostrostrelsko avtorepetirko! Noro, neverjetno …. Kaže da vas Vegence oskrbuje z orožjem in opremo ista fabrika kot nas Mesojce. Pohitiva, čimprej morava priti na varno.«

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Ostrostrelka ali Romanje v Tibetijo.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 16
Komentarji: 0
Število ocen: 0
Želi prebrati: 2
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 1