Mitrejin koder ali Časovna struna v Petoviono

Narodnostslovenska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2011
Založba
Število strani

199

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

6-7 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Je mogoče s pomočjo starodavnega pomnjenja potovati skozi čas?

Znanstvenofantastični roman je postavljen na Ptuj daleč v prihodnosti. Glavna junaka sta Orfej, ki ima zmožnost starodavnega pomnjenja, in Mitreja, dekle, ki so jo klonirali iz antičnega kodra. Projekt, ki se imenuje Mitrejin koder, želi z njuno pomočjo končno razkriti skrivnost potovanja skozi čas – nekoč v antiki naj bi se Orfej in Mitreja poznala in poskušata se spomniti vsaj enega skupnega trenutka. Roman prepletajo značilna čutnost, erotičnost in besedotvorje, vsebinsko pa avtor ne pozabi na tradicijo in se vrne tudi med domačine, ki obdelujejo trte, pridelujejo vino in so zvesti prastarim običajem.

Mitreja je zaspala kmalu potem, ko se je kratkopotni premičnik dvignil s ptujskega mestnega vzletišča. Glava ji je kliknila na Orfejevo ramo in potem se ni upal premakniti, da je ne bi zbudil. Do Kostrivnice je s Ptuja z lebdilom le kratek skok. Ko so zalebdeli nad Bočem, je prosil krmarja, naj zlagoma podaljša premik do Snežnika in naprej do Jadranskega morja, da bi se dekle naspalo.

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Mitrejin koder ali Časovna struna v Petoviono.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 5
Komentarji: 0
Število ocen: 2
Želi prebrati: 4
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 1