Mesečev tiger

Žanrdružbeni roman
Narodnostangleška književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 1996
Založba
Prevod Irena Trenc - Frelih
Ključne besede Egipt
Število strani

229

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

7-8 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

... je življenje natančno to, kar smo bili doživeli ...

»Mesečev tiger je zelen, spiralast zvitek, ki počasi tli vso noč, odganja komarje, odpada v kosih sivega pepela, njegovo žareče rdeče oko je tovariš vroče, od žuželk razdražene teme,« piše v svoji zgodovini sveta, ki ni nič drugega kot poslovilno pismo iz bolniške postelje, egocentrična, elegantna in nekonvencionalna zgodovinarka Claudia. Z asociativnim tokom pripovedi reže plasti sedimenta. Njen srž tiči v vojnem Egiptu l. 1942, v obdobju kot ga imate priložnost videti v filmu Angleški pacient. Razlika je v tem, da umre on in da se svet z njo, ki ostane fizično nedotaknjena in še naprej pretresa zgodovino, vrti naprej.
Mesečev tiger pa še vedno žari med ljubimcema in osebna zgodovina ostane prepredena s podobno pomenljivimi prizori, ki jih le minevanje postavi na svoje mesto. Odlično napisan labodji spev trdožive dame si upravičeno zasluži Bookerjevo nagrado.


Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Mesečev tiger.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 696
Komentarji: 0
Število ocen: 3
Želi prebrati: 8
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 5