Manični poet

Žanrspomini
Narodnostslovenska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2010
Založba
Ključne besede Bipolarna motnja razpoloženja
Število strani

94

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

3-4 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Lahkotna
Zahtevna

Zgodba maničnega depresivca

Bipolarna motnja ali bolezen dveh obrazov je bolezen, o kateri v svojem dnevniku pripoveduje, secira in razlaga Manični poet. Jaka nam v prvi osebi približa to zahrbtno stanje uma, iz katerega si brez strokovne pomoči težko sam pomagaš. Spopad s samim seboj opisuje na ležeren, vsakdanji način, razlaga nam je zelo blizu in brez olepševanja.
Jaka nam v obraz zabriše dejstva in naravo bolezni, ki človeka popolnoma psihično ohromi in ga premetava iz evforije v depresijo in nazaj.

Glej tudi:

“In nekega dne se zbudiš v postelji z neznano žensko poleg sebe in se zaveš, da si popolnoma prazen. Svojo dušo si prodal hudiču in jo zamenjal za večno trpljenje. Užival boš mesene sadove tega sveta, a nikoli več ne boš zares ljubil. Zaveš se, da propadaš. In za vse si kriv sam.” (str.48)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Manični poet.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 22
Komentarji: 0
Število ocen: 4
Želi prebrati: 5
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 5