Ljubezenski pobegi : zgodbe

Žanrkratka zgodba
Narodnostnemška književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2002
Založba
Prevod Sandra Baumgartner
Ključne besede Družina, Identiteta, Ljubosumje, Odnosi med spoloma, Preizkušanje, Preporod, Spremembe
Število strani

255

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

8-9 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Urbani nomadi

Knjiga tega sodobnega nemškega pisatelja nam predstavi sedem zgodb. Rahločutno napisane nas popeljejo v svet medčloveških odnosov in močnih čustev. Rdeča nit te knjige so navidez trdne in močne osebnosti, predvsem moški. Pa vendarle njihov enolični in utečen vsakdan pretresejo različni njihovi (ali njihovih partnerjev) ljubezenski pobegi. Vsaka zgodba nam naslika svojstven zaplet in pravzaprav pusti grenak priokus tega, v kar nas ženejo neubranljive življenjske sile narave.

»S to stasijevsko kreaturo si govoril o nama v postelji. Izdal si naju, naju in tebe in mene. Nisi govoril s prijateljem, niti s kolegom, ampak z njimi. Ja, hvalil si se z mano, z mano v postelji, poleg tega pa naj bi bila povsem nenevarna, humanistična in idealistična, samo cerkev me je nekoliko speljala v napačno smer. ,Nikar ne vzemite tako resno, kar moja žena govori na sestankih. Drugi imajo velik vpliv nanjo in jo zlahka potegnejo za sabo.’ To si rekel in jim potisnil Heinza naravnost v kremplje. Iz njega si naredil glavnega kolovodjo, ki ima vse niti v svojih rokah, ki…« (str. 71)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Ljubezenski pobegi : zgodbe.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 37
Komentarji: 0
Število ocen: 3
Želi prebrati: 4
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 4

Morda vam bo všeč tudi

Dela avtorja