Miza za šest

Žanrdružbeni roman
Narodnostknjiževnost ZDA
Kraj in leto izidaLjubljana, 2023
Založba
Prevod Nataša Hrovat
Ključne besede Prijateljstvo, Medosebni odnosi, Zakonci, Varanje, Neplodnost, Odnosi med spoloma
Število strani

455

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

15-16 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Pripoved se odvija v ameriški zvezni državi Massachusetts, kjer imajo trije pari že desetletje navado, da skupaj praznujejo rojstne dni. To je njihova tradicija, pôrok za srečo in iskreno prijateljsko druženje. Tokrat praznujejo Nathanov 40. rojstni dan. Zbrana družba onemi, česa si dolgočasni in natančni profesor matematike zaželi. Ženo, s katero sta par že dolga leta, obvesti, da se želi ločiti. Nepričakovano priznanje sproži plaz usodnih sprememb, ki bodo zaznamovale tudi druga dva para. Amy in Abe se že dlje časa bolj ali manj neuspešno spopadata z neplodnostjo, Mickey in Mateo pa doživljata svojevrstno krizo v zakonu zaradi različnih pogledov na intimnost.
Roman realistično prikaže izzive sodobnega življenja. Liki niso samo črno-beli, ampak so prikazani z vzponi in padci, pri sprejemanju dobrih pa tudi zares slabih odločitev.
Drzno branje bralca drži v napetosti, kako se bodo junaki prebili čez prepreke, ki jih na pot postavlja nekaj, čemur rečemo življenje. Jim bo uspelo razmotati klobčič, v katerem so se znašli?
Lindsey Palmer je navdih za pisanje med drugim poiskala v spominih na leta, ki jih je preživela kot učiteljica. Miza za šest je njen prvi roman, ki je preveden v slovenščino, zagotovo pa ne zadnji.

Louisa se je trudila osredotočiti na cesto. Moževe besede so jo pretresle, poleg tega jih je izrekel v javnosti, v njenem najljubšem lokalu, pred njenimi najtesnejšimi prijatelji. Komaj je čakala, da bo doma, da se zakoplje pod odejo in utone v spanec brez sanj. A človek ne dobi vedno tistega, kar hoče – kar je bilo očitno rdeča nit tega večera.
Str. 18

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Miza za šest.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 61
Komentarji: 0
Število ocen: 2
Želi prebrati: 5
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 5