Lastimo si nebo

Žanrdružbeni roman, drama
Narodnostangleška književnost
Kraj in leto izidaTržič, 2018
Založba
Ključne besede Žalovanje, Izguba otroka, Ljubezen
Število strani

374

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

12-13 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Rob utaplja svojo osamljenost in žalost v alkoholu. Ne more preboleti tragičnih dogodkov, ki so se mu pripetili in posledica le teh je, da ga je zapustila še žena Anna, ki je njegova velika ljubezen. Edina stvar, ki daje njegovemu življenju še smisel, je fotografiranje. Sedanjost se prepleta s preteklostjo, ki nam razkrije vso bolečino, ki jo je Rob doživel in s katero se spopada na uničevalen način. Vendar ni vedno vse tako črno kot se zdi in tudi za njega pride preobrat, ki mu pokaže, da za dežjem vedno posije sonce.

Oh, Anna bi se zagotovo namuznila ob pogledu name, takole zgubanega v temnem kotu zanemarjene pivnice. Jaz, televizor s slabim signalom in neki ti, ki se pretvarja, da je gluh, in prodaja Disneyjeve obeske za ključe, ki se svetijo v temi. V vhodnih vratih pivnice zija luknja, kot bi jih nekdo nedavno odprl z brco. Skozi plapolajočo prosojno plastiko uzrem nekaj otrok, ki postopajo po parkirišču, kadijo in izvajajo trike na starem beemiksu.
»Sem ti rekla.« Tega nikoli ne bi dejala na glas – to bi ji bilo pod častjo – vendar bi ji pisalo na čelu, v skoraj nezaznavnem dvigu obrvi, v nakazani senci nasmeška. (str. 10)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Lastimo si nebo.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 14
Komentarji: 0
Število ocen: 4
Želi prebrati: 4
Trenutno bere: 1
Je prebralo: 5