Angeli

Žanrdružbenokritični roman
Narodnostknjiževnost ZDA
Kraj in leto izidaLjubljana, 2010
Založba
Ključne besede Brezdomci, Marginalne skupine, Nasilje
Število strani

235

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

7-8 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Roman o neprilagojenih posameznikih, katerih življenja zaznamujejo alkohol, droge, kriminal in brezdomstvo. V ospredju je lik Jamie, matere z dvema otrokoma, ki pobegne od nasilnega in prevarantskega moža. Ko z avtobusom brez pravega cilja tava po Ameriki, naleti na sorodno dušo, neodgovornega, vihravega in pogosto na napačno stran zakona stopajočega Billa, ki pa vendar v svoji osnovi premore neko temeljno človečnost in dobroto, neguje neko mejo morale, ki naj je ne bi prestopil. Je tip moških, s kakršnimi se Jamie vedno zapleta in s katerimi lahko tone le vedno globje. Klju temu, da se to zaveda, ravno vedno enako. Par še kar dobro funkcionira, dokler se Bill ne zaplete v bančni rop, v katerem po nesreči ubije varnostnika. S tem prestopi mejo, ki si jo je sam začrtal, nikoli namreč ni želel ubiti človeka. Pisatelj se z romanom iz leta 1983, ki je že pridobil kultni status, slovenskim bralcem prvič predstavlja. Rojen leta 1949 je v življenju šel skozi podobno torturo drog in alkohola, kot jo poznajo njegovi literarni liki. Na temelju osebne izkušnje je zasnoval zbirko kratkih zgodb Jezusov sin, s katero je zaslovel in po kateri je bil posnet istoimenski film.

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Angeli.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 20
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 5
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 0

Morda vam bo všeč tudi