Jaz, Pink Panter : izpoved

Žanravtobiografski roman
Narodnostsrbska književnost
Kraj in leto izidaTržič, 2023
Založba
Prevod Simon Demšar
Ključne besede Grčija, Kriminal, Jugoslavija, ženska, Košarka, Zapor
Število strani

267

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

8-9 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Ne glede na vse, družina ostaja!

Izposodila sem si jo iz radovednosti, ker je bila tako pogosto med rezerviranim gradivom. Nisem vnaprej vedela za kaj ali koga gre, le da gre za osebno izpoved. Slog je avtobiografski izpovedi primeren, preprost, a lepo teče. Zgodba je zanimiva, marsikaj razkrije. V ospredju pa je posebna ženska, Olivera (Olja) Ćirković, odlična košarkarica, tudi pianistka, ki se je spoprijateljila z več kriminalci, se čisto mimogrede vpletla v nelegalne posle in jih celo vodila. Na tej poti pa stkala prijateljske vezi, ki so ji v prihodnosti koristile, nekatere pa so jo zapletle tudi v neželene okoliščine. A njeno načelo je, da se bližnjih ne pusti na cedilu! Olja je igrala v več klubih, med drugim tudi zelo uspešno v Crveni zvezdi in grškem Pagratiju. Kasneje pa v zaporu odkrila po očetu podedovani dar za likovno umetnost. In prav ta ji je na nek način omogočil postati prva ženska, ki je pobegnila iz grškega zapora in to brez večjih težav. Zanimivo. Drugačno. S poudarkom na družini, ki je in ostaja temeljna vrednota. Ne glede na vse!

Da vse zgoraj napisano drži, bo pokazal moj beg iz Korydallosa, do katerega ne bi nikoli prišlo brez pomoči mojih najdražjih in zvestih prijateljev. Če želim opisati svoj beg iz zapora, moram najprej opisati dogodke, ki so me privedli v zapor. (str. 207)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Jaz, Pink Panter : izpoved.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 68
Komentarji: 0
Število ocen: 2
Želi prebrati: 1
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 2