Elon Musk : Tesla in SpaceX – na sledi fantastične prihodnosti

Žanrbiografski roman
Narodnostangleška književnost
Kraj in leto izidaTržič, 2015
Založba
Prevod Samo Kuščer
Ključne besede Tehnološki razvoj
Število strani

392

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

13-14 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Elon Musk je rock zvezdnik tehnološkega napredka, genij, poslovni guru in naša prihodnost. Primerjan je s karizmo Billa Gatesa in Steva Jobsa, gnan pa z zgledi Edisona, Tesle, Forda ali Hughesa. Nasploh je Elon hiter učenec in mojster iskanja najrazličnejših talentov, ki jih potrebuje pri svojih zamislih. PayPal, SpaceX, Tesla so vsem znana podjetja. Revolucija v internetnem bančništvu, izdelavi raket ali električnih avtomobilov ter vedno nove zamisli o prevoznih sredstvih, kot so denimo superzanke, so le odškrnjena vrata. Življenje na Marsu, ekološka vozila, oblikovno dovršeni izdelki, komercialni raketni prevozi, letalski poleti s postajami, kot jih poznamo pri drugih javnih prevozih itd., pa so naša prihodnost oz, deloma že sedanjost, saj Musk svoje zamisli realizira drugo za drugo. To je ta njegova zazrtost, ki so jo pri njem opazili že v otroštvu. Ko si nekaj zamisli, ne odstopa. Mogoče le pri ženskah;). Raziskovalni novinar. Ashlee Vance, je skrbno zbral in raziskal poslovno in osebno pot našega sodobnika. Tudi privatno je Elon zanimiv. Za sabo ima pretresljivo mladost, študijska leta, smrt otroka, sicer pa dve ženi, pet otrok, vse mogoče, kar sploh lahko spraviš v eno samo življenje. Če vas zanima, kam gremo, je knjiga skoraj nujno branje.

Skoraj si želiš, da bi Bill in Steve z genskim inženiringom spočela potomca – kdo ve, mogoče bi morali pregledati Elonov genotip, da bi videli, ali se ni to morda vendarle zgodilo. (str. 348)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Elon Musk : Tesla in SpaceX – na sledi fantastične prihodnosti.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 24
Komentarji: 0
Število ocen: 0
Želi prebrati: 8
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 1