Darovalec

Žanrdružbeni roman, kriminalni roman, vojni roman
Narodnostslovenska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2006
Založba
Ključne besede Kriminalistične preiskave, Novinarstvo, Trgovina s človeškimi organi, Vojni ujetniki, Vojni zločinci, Zarote
Število strani

221

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

7-8 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Nič nesmiselnega se ni zgodilo, vse je bilo tako, kot je pač moralo biti

Roman o vojni, o mrtvih, o lažeh in zarotah. Bitke se bijejo zaradi denarja. Vojna nima idealov, če se pojavijo, jih hitro pokopljejo. Denar je edini ideal vojne. In krvoločnost.
Vsaka vojna je brutalna, krvava, grozljiva, krivična in kar je še opisov, ki jo skušajo narediti krivo. Krivo tistega, kar počnejo v njej ljudje. Ki jih ne bi smeli imenovati ljudje. Oni so vojna.
Joco Pernus je kriminalist pred upokojitvijo. Na domu ga obišče gospa, ki pogreša svojega sina, Sama Knausa, preiskovalnega novinarja. Zgodba nas popelje v Sarajevo, kjer se je za Samom izgubila sled. Vstopimo v novo pripoved. Odstirajo se skrivnosti Samovega izginotja. Kar naenkrat smo sredi povojnega utripa mesta, ki ga vojno zlo še ni izpustilo. Sledimo umorom brez vidnega motiva, kopičijo se neidentificirana trupla.

Tako kot sem rekla: prednost ima tisti bambino. Mislim, da so za njegovo srce ponudili tristo tisoč mark, a se zelo mudi. Iz Milana so že zjutraj sporočili, da s presaditvijo ne morejo več dolgo odlašati. Tisti otrok je na robu kome, in kot vem, je samo še kakšnih šestindvajset ur časa. Če organ ne bo pravočasno v Milanu, se lahko pod nosom obrišemo za denar. Tista ameriška družina je pripravljena plačati še veliko več, če ji rešimo otroka. str.144
Dottore je še utripajoče srce položil v nekakšno hladilno torbo, Italijanka pa jo je skrbno zaprla in odhitela ven. Že čez minuto ali dve je velik helikopter z oznakami Rdečega križa poletel proti severu. Rada je trupelce zavila v plastično ponjavo in ga preložila na nosila… str. 148

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Darovalec.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 30
Komentarji: 0
Število ocen: 0
Želi prebrati: 2
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 1

Dela avtorja