Človek, ki je hotel biti srečen

Žanrpsihološki roman
Narodnostfrancoska književnost
Kraj in leto izidaTržič, 2018
Založba
Ključne besede Psihologija, Duhovnost, Psihoterapija
Število strani

189

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

6-7 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Roman o spreminjanju naših prepričanj

Laurent Gounelle je francoski avtor številnih del o osebnostni rasti; tudi v tem zanimivem romanu je glavna tema proces duhovne rasti, ki se odvije v glavnem junaku prvoosebno napisane pripovedi: moški v srednjih letih se na počitnicah na Baliju srečuje z duhovnih modrecem, ki mu spretno nastavlja ogledalo ter ga popelje na pot odkrivanja samega sebe in spremembe napačnih prepričanj.

Roman, ki ga odlikujeta preprostost in dognan, izčiščen stil, je pravšnje branje za vse, ki se želijo duhovno oz. duševno razvijati in ne prenesejo suhoparnih psiholoških oz. psihoterapevtskih učbenikov. Romaneskna oz. “literarizirana” psihologija skozi zgodbo nagovarja vse, ki jih zanima, kaj naj spremenijo v svojem življenju, da bo prineslo več radosti.

Dolg trenutek sem samo molčal. Moja jeza je prešla v osuplost, osuplost v dvom, dvom v razumevanje, razumevanje v sprejemanje, sprejemanje v hvaležnost, hvaležnost v občudovanje.

Ta človek je imel pogum, da mi je naložil preizkus, vedoč, da mu bom zameril in da morda ne bom odpustil. To je storil, ker je vedel, da za to, da bi napredoval, ni dovolj, da se strinjaš z neko idejo. Doživeti moraš nekaj intenzivnega, kar se te globoko dotakne, in prav to mi je podaril.
(Str. 181.)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Človek, ki je hotel biti srečen.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 37
Komentarji: 0
Število ocen: 4
Želi prebrati: 12
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 6