Beneški violinist : zgodba o Vivaldiju

Žanrljubezenski roman
Narodnostangleška književnost
Kraj in leto izidaTržič, 2016
Založba
Prevod Irena Furlan
Ključne besede Angleška književnost
Število strani

429

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

14-15 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Tokrat zagotovo predstavljam enega boljših “ljubičev”. Gre za ljubezensko zgodbo, zgodovinsko fikcijo, ki se dogaja v Benetkah v 18. stoletju med Vivaldijem in mlado učenko Adriano. Uvodoma se dobivata na skrivaj zaradi učnih ur, saj ji oče ne dovoli, da bi se učila muziciranja na violino. Med njima se splete pristno glasbeno sodelovanje in hkrati strastna ljubezen. Problem pa je, da je Vivaldi duhovnik. V tem času ima Adriana tudi že druge snubce in oče ima zanjo svoje ženitvene načrte. Zgodba temelji na nekaterih znanih dejstvih in zapisanih govoricah o skladatelju, pisateljica pa je škrbine v zgodovinskih virih zapolnila z obilico domišljije. Roman je zgodovinski sprehod po Benetkah, takratnem življenju, navadah, karnevalskem vzdušju, skrivnem ljubezenskem življenju moških in žensk, ljubimcih in spremljevalcih, kurtizanah, sirotišnicah z nezaželenimi otroki, o spletkah, govoricah in škandalih, o odnosu do žensk, o možnostih žensk v umetniškem in ljubezenskem življenju, hkrati pa prežet s čutnim poznavanjem glasbenega ustvarjanja, Vivaldijevega življenja ter koncertih. Vsekakor – umetelno spisano lahko branje, polno preobratov, po katerem si boste zagotovo privoščili kako Vivaldijevo skladbo:).

“Torej” sem rekla in se dvignila na komolec, da sem mu videla obraz. “Kam greva od tu naprej?”
Potegnil me je še tesneje k sebi. “Greva naprej,” je rekel. “Kakor dolgo bo šlo.” (str. 150)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Beneški violinist : zgodba o Vivaldiju.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 56
Komentarji: 0
Število ocen: 4
Želi prebrati: 12
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 17

Morda vam bo všeč tudi