Beli angeli

Žanrdetektivski roman, družbenokritični roman, kriminalni roman
Narodnostdanska književnost
Kraj in leto izidaTržič, 2015
Založba
Prevod Maruša Mugerli Lavrenčič
Ključne besede Prostitucija, Ženske, Pogrešane osebe, Serijski morilci, Organizirani kriminal, Detektivi
Število strani

362

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

12-13 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Koliko nasilja lahko prenese žensko telo in duša?

Detektiv Thomas Ravnsholdt Ravn se po nasilni smrti ljubljene življenjske sopotnice Eve predaja alkoholu in žalosti. Iz letargije ga prebudi obup prijateljeve znanke iz Litve, ki prosi, naj razišče skrivnostno izginotje njene hčerke Masje. Ravna sled vodi iz rodne Danske v Stockholm, kjer združba balkansko ruskih brutalnežev vodi klube, v katerih rosno mlada dekleta prodajajo svoja telesa. V švedski prestolnici pa je na delu tudi serijski morilec, ki dekleta s posebno preparacijo spreminja v »bele angele« in ga policija neuspešno išče. Kriminalka v napeti, srhljivi pripovedi razgalja temno, odvratno plat »civilizirane« Evrope – prostitucijo, ki dekleta iz socialno šibkih okolij spreminja v nemočne sužnje človeške sprevrženosti in zverinske krutosti. Avtor je leta 2012 prejel nagrado za najboljšega danskega pisca trilerjev.

Poročilo iz poročne suite. 67. dan. Moje ime je Masja. Še vedno sem tu. Še vedno sem živa. Izabella me sovraži, odkar se je morala preseliti in mi je Slavros dodelil poročno suito. Skušam se ji izogibati. V klubu in tu zgoraj se držim stran od nje. Čarovnica je in lahko bi prišla naravnost iz “Hčere zmajske čarovnice”. Kadar Slavrosa in drugih ni tukaj, iz strahu, da bi me napadla, zaklepam vrata. Preveč strašnih stvari o njej sem slišala. Iza je najstarejša med nami. To je okrajšava za Izabello. Njeno kurbirsko ime. Vse imamo kurbirska imena. Umetniška imena. Imena, za katerimi se skrivamo. Imena, zaradi katerih so ponižanja bolj znosna (str. 85)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Beli angeli.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 49
Komentarji: 0
Število ocen: 9
Želi prebrati: 13
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 17