Adijo, hotel mama

Žanrdružbeni roman
Narodnostslovenska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2017
Založba
Ključne besede Odraščanje, Družinski odnosi, Matere in sinovi, Neodvisno življenje
Število strani

176

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

5-6 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

"Po naravi sem sebičen odojek, ki odrašča v egoističnega prasca. Ne maram težav, težave imajo rade mene"

Dorjan se odloči vstopiti v svet odraslih. Nič nenavadnega za 32-letnega fanta in skrajni čas, bi lahko rekli. Odraslost udejanja s selitvijo iz udobnega maminega naročja, pravzaprav velike mansarde v mamini hiši, v enosobno stanovanjce, svoj novi dom.
»A misliš še danes priti po zadnjo ropotijo?« je iztočnica iz mencanja o pravilni odločitvi in morebitnem odlogu neizbežnega, postati odrasel! Novi dom dobiva podobo skladišča, prejšnje življenje je v škatlah, ki jih noče odpreti. Ves čas je v monologu s svojim odnosom do tistega prej.
Dorianovo »odraščanje« je skup tkanja nove niti, speljane stran od matere in stran od moških egov prijateljev. Skuša se izmakniti še sliki svojega očeta, ki ga lovi s svojimi nevrednimi geni. Občuduje sestro in mater in išče njun približek v podobi in karakterju pri novi sosedi.

“Prešinila me je bogokletna ideja: vso kramo bom pustil v škatlah in iz njih sproti jemal le tisto, kar potrebujem. Dokler bo trajal ta proces bom razseljena oseba. Škatlar! Jack in the box! Vse skupaj se mi je zazdelo kot igra. In igri je bilo treba postaviti pravila. Če bodo po letu dni in vseh letnih časih še vedno zložene reči po škatlah, to pomeni, da jih ne potrebujem, in jih bom z embalažo vred odpeljal na smetišče. Razpredmetil se bom brez sentimentalnosti.” str.23

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Adijo, hotel mama.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 23
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 16
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 3

Morda vam bo všeč tudi