Dobre knjige
4902 knjig

Vpišite vsaj dve začetni črki naslova, žanra, predmetnih oznak, imena ali narodnosti avtorja.

Jaz pa nekaj vem Očem prijazna knjiga E-knjiga
Karakteristike knjige
veselažalostna
zabavnaresna
prijetnastresna
predvidljivanepredvidljiva
domišljijskaprizemljena
čudovitaneokusna
nenasilnanasilna
optimističnačrnogleda
neerotičnaerotična
običajnaneobičajna
lahkotnazahtevna
kratkadolga
odpri
Oceni knjigo:
3,5
Št. ocen:2

Tess Gerritsen

Jaz pa nekaj vem

Ljubljana, Mladinska knjiga, 2018

Št. strani: 339


Tina Stanek: Tina Stanek


Zbirka: Krimi
Žanr: kriminalni roman

Narodnost: književnost ZDA

Novi primer Jane Rizzoli in Maure Isles

Detektivka Jane Rizzoli in patologinja Maura Isles se ponovno znajdeta na prizorišču umora. Prizorišče zločina je nenavadno. Ženska mirno leži na postelji in Maura ne vidi očitnega vzroka smrti, vendar je brez dvoma ženska res mrtva. Žrtvine oči so bile odstranjene in položene v njeno dlan. Na drugem koncu mesta se pojavi še ena žrtev, spet brez očitnega vzroka smrti, s presenetljivimi ranami. Jane in Maura spoznata, da je morilec razširil svoj krog tarč. Izbral je tudi svojo naslednjo žrtev in ta ve, da prihaja za njo. Ona je edina, ki lahko pomaga Jane in Mauri ujeti morilca. Toda ona pozna skrivnost. In to je skrivnost, ki je nikoli ne bo povedala, če hoče ostati živa.Odlomek iz knjige

Rekel je, da bo v pisarni do poznih ur, zato sem šla že ob desetih spat. Ko sem se naslednje jutro zbudila, sem opazila, da se sploh ni vrnil domov. Vedela sem, da je nekaj narobe, ker se ni oglašal na telefon. Poklicala sem policijo in nekaj ur zatem so ... Umolknila je. Se odkašljala. Našli so njegov avto, zapuščen ob igrišču za golf. Ključi so bili še v vžigu in aktovka na prvem sedežu. Pa tudi kri so našli. Spet je zvijala roke v naročju in le tako izdala, kakšne muke prestaja. Težko jo bo gledati, če se bo kdaj zlomila in dovolila bolečini na dan, si je mislila Jane.
Policija pravi, da ga je varnostna kamera na parkirišču posnela ob pol enajstih, ko je odšel iz službe. Po tistem ga ni nihče ne videl ne slišal, je nadaljevala Susan. Ne sodelavci v službi. Ne tajnica. Nihče.

(str. 214)

Cobiss povezava
Jaz pa nekaj vem - BiblosKljučne besede: DETEKTIVI, PREISKAVE, UMORI, SODNA MEDICINA


Prispeval/-a: Viktorija Kante, Lavričeva knjižnica Ajdovščina
Objavljeno: 26.9.2018 10:48:32
Zadnja sprememba: 15.4.2020 13:22:32
Število ogledov: 3384