Dobre knjige
5328 knjig

Vpišite vsaj dve začetni črki naslova, žanra, predmetnih oznak, imena ali narodnosti avtorja.

Mamice Očem prijazna knjiga
Prelistaj


Karakteristike knjige
veselažalostna
zabavnaresna
prijetnastresna
predvidljivanepredvidljiva
domišljijskaprizemljena
čudovitaneokusna
nenasilnanasilna
optimističnačrnogleda
neerotičnaerotična
običajnaneobičajna
lahkotnazahtevna
kratkadolga
odpri
Oceni knjigo:
4,0
Št. ocen:2

Fiona Higgins

Mamice

Dob pri Domžalah, Miš založba, 2017

Št. strani: 304


Prevod: Brigita Orel


Zbirka: POPisano
Žanr: družbeni roman

Narodnost: avstralska književnost

Ginie, Suzie, Miranda, Made, Pippa in Cara so novopečene mamice, ki se prvič srečajo v skupini, ki jo mladim mamicam v pomoč organizira lokalni zdravstveni center. So povsem različne ženske, ki izhajajo različnih družbenih okolij. Ginie je ambiciozna pravnica, ki se kmalu po porodu vrne na delo in skrb za otroka prepusti varuški. Suzie je partner zapustil tik pred porodom in na novo pot stopa kot samohranilka. Made je mlada Balijka, ki ne obvlada dobro angleškega jezika, ampak v ključnih situacijah najde pravi nasvet. Pippa se spopada s poporodno depresijo ter pred drugimi skriva hibo, ki ji je ostala po porodu. Miranda mora ljubezen do novorojenčka deliti z napornim moževim otrokom iz prvega zakona, Cara pa po malem sanja o ljubimcu iz mladosti. Ženske med seboj spletejo pristne prijateljske vezi in kmalu se začnejo srečevati tudi izven skupine.Odlomek iz knjige

Glede na to, kako različne smo si, je dodala Suzie in se nasmehnila proti Ginie, je lepo, da smo druga drugi lahko nudile podporo. Jaz sem jo res potrebovala, potem ko je Nils Odšel. In zdaj še Billa ni več... Ugriznila se je v ustnico, da ne bi zajokala. Edina v skupini je bila, za katero se je zdelo, da joče za vsako malenkost.
Zelo lepo je imeti vaše prijateljstvo.
Cara se je dvignila. Glede na depresivno vsebino nocojšnje knjige je lepo zaključiti s pozitivnimi mislimi. Mislim, da se vse strinjamo, da je za vzgojo otroka potrebna cela vas in da druga drugi zaupamo to nalogo. Nazdravimo na to. Dvignila je svoj kozarec proti skupini.
Vse so trčile s kozarci.

(str. 160-161)

Cobiss povezava


Ključne besede: MATERINSTVO, VZGOJA, SKUPINE ZA SAMOPOMOČ, PRIJATELJSTVO, DRUŽINA, MATERE


Prispeval/-a: Viktorija Kante, Lavričeva knjižnica Ajdovščina
Objavljeno: 6.7.2017 20:13:35
Zadnja sprememba: 26.11.2021 13:57:47
Število ogledov: 3701