Dobre knjige
5253 knjig

Vpišite vsaj dve začetni črki naslova, žanra, predmetnih oznak, imena ali narodnosti avtorja.

Couch surfing : od kavča do kavča okoli sveta
Karakteristike knjige
veselažalostna
zabavnaresna
prijetnastresna
predvidljivanepredvidljiva
domišljijskaprizemljena
čudovitaneokusna
nenasilnanasilna
optimističnačrnogleda
neerotičnaerotična
običajnaneobičajna
lahkotnazahtevna
kratkadolga
odpri
Oceni knjigo:
3,9
Št. ocen:7

Brian Thacker

Couch surfing : od kavča do kavča okoli sveta

Biljana, Dovganočka, 2010

Št. strani: 318


Prevod: Neža Božič


Žanr: potopisni roman, potopis

Narodnost: avstralska književnost

Brian Thacker se je odpravil okrog sveta leta 2008. Preko spletne strani je navezoval stike z ljudmi, ki so ponujali kavče v krajih, katere je nameraval obiskati. Popotovanje od kavča do kavča je pričel v Čilu, nadaljeval je v Braziliji, ZDA in Kanadi. V Evropi se je ustavil na pregrešno dragi Islandiji ter prekrižaril dežele Beneluxa. Iz Istanbula se je odpravil v Kenijo in v južnoafriški slum. Od tam jo je mahnil v Indijo. Kavčanje je zaključil na rajskem otoku Siquijor. Takšen način popotovanja je bilo zanj sijajen način spoznavanja dežele in ljudi. Kavči in njihovi lastniki so si bili sila raznoliki. Sedemnajstim je dal skrajno pozitivno oceno. Na poti je doživel le eno malo neprijetno izkušnjo z vsiljivim prodajalcem marmornih izdelkov. Knjiga ni klasičen potopis. V njej ni opisov svetovnih znamenitost, ampak iz nje začutimo pristen stik z lokalnim prebivalstvom. V času avtorjevega kavčanja okrog sveta, je spletna stran couchsurfing.com imela 150 000 članov iz 20 000 mest. Danes svoj kavč oddaja par milijonov ljudi s celega sveta.Odlomek iz knjige

Kavčanje je sijajen način spoznavanja dežele in ljudi. Spodbuja, da potuješ angažirano - nasprotno od neangažiranega ogledovanja krajev, polnih turistov skozi okno avtobusa ali okence fotoaparata. S tem ko doživimo življenja drugih, se odpremo možnostim, za katere smo bili prej slepi.
Še nikoli prej se nisem tako zavedal, da prava nagrada na potovanju ni to, da vidiš fantastično lepe stavbe ali pokrajine, ki ti jemljejo dih, temveč uživanje v preprostem prijateljstvu in zaupanju tujcem.

(str. 311)

Cobiss povezava

Glej tudi

link couchsurfing..com
link brianthacker.tv


Ključne besede: POTOPISI, POTOPIS, POTOVANJA OKOLI SVETA, POTOVANJA


Prispeval/-a: Viktorija Kante, Lavričeva knjižnica Ajdovščina
Objavljeno: 25.9.2015 11:16:17
Zadnja sprememba: 7.10.2015 21:34:24
Število ogledov: 6436