Učiteljica klavirja

Žanrdružbenokritični roman
Narodnostnemška književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2003
Založba
Prevod Martina Cajnkar
Število strani

317

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

10-11 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Erika je učiteljica klavirja. Stara je preko trideset let in še vedno živi z mamo. Povezani sta v sadomazohističnem odnosu. Ojdipsko ranjena, samopoškodovalno naravnana, spolno sprevržena voajerka torej živi z narcistično ranjeno materjo, sta v boju, katera bo drugo bolj izkoristila za svoje užitke. Erika najde še tretjega, deset let mlajšega učenca, ki ga posesa v uničevalen, bolezensko erotičen ples. Težko branje. Pisateljica uporablja veliko metafor iz sveta glasbe in se je dobro spoznati nanjo. Pripoved teče raztrgano, od polovice knjige se je vendarle brala “v kosu”. Kritika malomeščanske družbe. Mojstrsko pero, gnil občutek ob prebranem na koncu.

Brez hrane odide zdaj mati v dnevno sobo in prižge to večno vabo, barvni televizor. Nastavi ga prav posebej naglas, da bo hči v svojem brlogu še obžalovala, da se je med obema užitkoma odločila za tistega bolj plehkega. Mati obupano išče in najde končno tolažbo v dejstvu, da je hči moškega vendarle pripeljala domov, raje kot da bi šla z njim kam drugam. Mati se boji, da za zablokiranimi vrati govori meso.

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Učiteljica klavirja.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 47
Komentarji: 0
Število ocen: 8
Želi prebrati: 14
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 10

Dela avtorja