Tisto poletje na Kreti

Žanrljubezenski roman
Narodnostangleška književnost
Kraj in leto izidaŠkofja Loka, 2021
Založba
Prevod Renata Mihalič
Ključne besede Družinske skrivnosti, Odnosi med spoloma, Posilstvo, Splav (medicina)
Število strani

348

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

11-12 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Calli, hči Angleža in Grkinje, se po desetih, navidez srečnih letih s partnerjem Jamesom znajde v slepi ulici. Povsem nepričakovano jo James zapusti in znajde se sama v težki življenjski preizkušnji. Da bi pozabila na lastna razočaranja in si zacelila zlomljeno srce, se najprej službeno odpravi na grški otok Ikarija, da bi o njem napisala fotoreportažo. Srce jo vodi še naprej, domov, na Kreto, kjer je preživela najlepše trenutke otroštva. Želi si, da bi lahko nadoknadila zamujeni čas s svojo teto, materino starejšo sestro. A kmalu spozna, da jo na Kreti ne čaka le izvrstna kulinarika, idilično poležavanje na plaži in gostoljubni domačini. Na dan počasi privrejo leta dolgo zamolčane skrivnosti, njihovo razkritje pa bo usodno za celo družino.
Napeta zgodba, ki nas posrka v grško poletje, sončne plaže in brezskrbnost, a obenem razkriva najtemačnejše človeške strasti, neizpolnjene želje, hrepenenja in bolečino zaradi izgubljenih sanj in neizživete ljubezni.
Prevod dela: One summer in Crete.

Glej tudi:

‘Stvari niso nikoli enostavne, dekle moje’, ji je odgovorila Froso, ‘zato ker smo ljudje in ker nam naše srce pove resnico. In ko nas Eros zadane s puščico, si ne moremo pomagati.’

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Tisto poletje na Kreti.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 142
Komentarji: 0
Število ocen: 2
Želi prebrati: 2
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 5