Temno sonce

Žanrmladinski roman
Narodnostslovenska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2009
Založba
Ključne besede Dekleta, Družinski odnosi, Najstniki, Nesreče, Slepota
Število strani

291

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

9-10 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Na pragu odraslosti potop v temnino.

Srednješolka Adelina je “tipična” najstnica: malo uporna, malo trmasta, s starši na bojni nogi. Nekega večera, ko njena sestrična praznuje 18. rojstni dan, se tri prijateljice po zabavi, pijane, sedejo za volan. Na obvoznici se pripeti huda prometna nesreča. Eno dekle umre, Adelina, težko poškodovana, oslepi. Življenje se postavi na glavo.
Nejka Omahen je napisala že več romanov. Kot gimnazijka je izdala mladinsko pripoved Silvija in roman Življenje kot v filmu, po katerem je bil posnet in na TV Slovenija predvajan istoimenski mladinski film. Sledili so romani Dež, Veliko srce, Prigode Poprove Pipi in Spremembe, spremembe. V letu 2009 je izšel roman Temno sonce, leto kasneje pa še roman Oh, ta kriza!.

Glej tudi:

“Pogrešam barve. Ko se zjutraj zbudim, se šele po nekaj sekundah zavem, da imam oči že odprte. Ko stojim zunaj in čutim, da je razgled prelep, ko sije sonce in me boža po rokah. Vsakič je vse sivo in temno in enako. Smešno. Prej sem imela vedno raje črno, ki sploh ni prava barva.”
Str. 83

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Temno sonce.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 75
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 1
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 2

Morda vam bo všeč tudi

Dela avtorja