Tehtnica

Žanrdružbenokritični roman, zgodovinski roman
Narodnostangleška književnost, slovenska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2024
Založba
Prevod Jasmin B. Frelih
Ključne besede Atentati, john f. kennedy, lee harvey oswald
Število strani

605

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

20-21 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Unikatni pogled v ozadje enega najbolj razvpitih atentatov 20. stoletja

Ameriški pisatelj Don DeLillo se v svojem devetem romanu Tehtnica s pomočjo zgodovinske fikcije loteva ozadja enega najbolj razvpitih atentatov na ameriškega predsednika Johna F. Kennedyja.

Roman ima dva osrednja lika; atentatorja Leeja Harveya Oswalda, katerega življenjsko zgodbo spremljamo od rojstva do smrti ter Nicholasa Brancha, arhivista pri ameriški obveščevalni agenciji CIA, ki je zadolžen, da s pomočjo razpoložljivih podatkov ustvari zgodbo, ki bi logično pojasnila ozadje predsednikove smrti.

Tehtnica je zahteven roman, ki spada v podžanr zgodovinske fikcije, katere namen je prepletanje zgodovinskih dejstev s fikcijo in preko tega bralcu ponuditi svež vpogled v enega hkrati najbolj raziskanih kot tudi enigmatičnih atentatov 20. stoletja.

Glej tudi:

Razglednica #4. Washington, D.C. Enaindvajsetega januarja 1961, dan po zaprisegi Johna F. Kennedyja, Marguerite Oswald na postaji Union išče telefon. Tri dni in dve noči je potovala z vlakom iz Fort Wortha, si na zavarovalno polico izposodila denar za vozovnico, izpraznila bančni račun za par čevljev, nato pa ves ta čas prepotovala sede – ni imela dovolj denarja, da bi si plačala kupe v spalniku. Govorimo o jezni, utrujeni in zafrustrirani ženski.(str. 269)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Tehtnica.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 125
Komentarji: 0
Število ocen: 0
Želi prebrati: 2
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 1

Dela avtorja