Taka je dežela

Žanrdružbenokritični roman
Narodnostirska književnost
Kraj in leto izidaRadovljica, 2010
Založba
Prevod Jure Potokar
Ključne besede Družbene razmere, Nasilje
Število strani

240

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

8-8 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

William Wall je irski avtor, ki se s tem delom Slovencem premierno predstavlja, svojim bralcem pa razbije vse iluzije, ki so jih morda gojili glede Irske kot nekoliko idilične deželice. Irska je izgubila svojo nedolžnost, v družbenem napredku pa ni napredovala toliko kot v stopnji kriminala in zlorabe drog. Zgodba romana se vrti okoli mladeniča, ki se trudi, da bi se povzdignil iz dna, v katerega so ga zakoličili razbita družina z neznanim očetom ter pijansko materjo, revščina in droge. Smisel, ki bi ga lahko vnesel v svoje življenje, mu predstavlja dekle, v katerega se je zaljubil in katero z njim tudi zanosi. A težavo predstavlja brutalen in smrtonosen lokalni gangster, ki je na nesrečo dekletov brat in ima zanjo predvidenega drugačnega ženina. Da bi ga spametoval, našemu junaku celo polomi noge in med njima se začne odvijati maščevalna igra zob za zob. Ljubezni to sicer ne uniči, mladi družinici celo uspe zbežati in naskrivaj zaživeti novo, uspešno, nekaj let trajajoče življenje, vendar ju kruta realnost neprestano opozarja, da je preteklosti težko ubežati.

Glej tudi:

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Taka je dežela.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 20
Komentarji: 0
Število ocen: 2
Želi prebrati: 0
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 2

Morda vam bo všeč tudi