Skrivnost mojega sina: zakaj Carlo Acutis velja za svetnika

Žanrživljenjepis / biografija
Narodnostitalijanska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2022
Založba
Prevod Andrej Turk
Ključne besede Svetniki, Krščanstvo
Število strani

243

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

8-9 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Lahkotna
Zahtevna

Verjetno na svetu ni veliko parov, ki bi bili starši svetniškemu kandidatu. Mati in oče Carla Acutisa pa sta prav to.
Življenje njunega sina, ki se je rodil 3. maja 1991, je bilo navzven podobno življenju njegovih vrstnikov. A že od zgodnjega otroštva je kazal veliko zanimanje za sveto, presežno, božje. V biografiji njegove matere pred bralcem oživi podoba veselega, nasmejanega, prijaznega fanta z velikodušnim, čutečim srcem. Darežljivo in nesebično se je vsak dan znova trudil pomagati vsem, ki jih je srečal. Svoje starše, prej katoličane zgolj po imenu, je približal Bogu in božjemu. Bil je predan šolar, kasneje dijak in navdušen ter nadarjen računalniški programer, ki je svoje znanje programiranja uporabil za predstavitev evharističnih čudežev na spletu. Pri petnajstih je zbolel za neozdravljivo levkemijo ter umrl, svojo bolezen in trpljenje pa je prenašal z mirnostjo, vedrostjo in v duhu darovanja.
Biografija, ki prinaša utrinke iz družinskega življenja tega neverjetnega italijanskega svetnika v supergah in kavbojkah, je bogato duhovno branje. V bralcu, ki je odprt za presežno, budi vero, upanje in ljubezen in vabi, da ga skušamo posnemati. Življenjska zgodba, ki je postala pravo, pristno pričevanje.
Carlo Acutis je bil za blaženega razglašen 10. oktobra 2020. Njegovi povsem ohranjeni posmrtni ostanki so sedaj v baziliki svetega Frančiška Asiškega, v italijanskem Assisiju.

Glej tudi:

Na Carlovem pogrebu je postalo očitno, kako priljubljen in cenjen je bil. Poleg sorodnikov, znancev, sošolcev in prijateljev so prišli tudi berači, brezdomci in drugi, ki jim je tako ali drugače pomagal. Mnoge sem videla prvič. Vsi so iskreno žalovali za prijateljem. V tistem trenutku se je v vsej svoji veličini in lepoti pokazala mreža prijateljstev, ki jo je Carlo stkal in nam je bila v času njegovega življenja v veliki meri nevidna.
Str. 37

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Skrivnost mojega sina: zakaj Carlo Acutis velja za svetnika.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 10
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 2
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 1