Nenavadna bralka

Žanrdružbeni roman, kratka zgodba
Narodnostangleška književnost
Kraj in leto izidaBrežice, 2008
Založba
Prevod Miha Avanzo
Število strani

118

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

3-4 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Knjige spreminjajo življenja, tudi kraljevska.

Allan Bennett je eden najbolj znanih angleških dramatikov in prejemnik uglednih ameriških gledaliških nagrad. Nenavadna bralka, iz njegovega kratkega romana, je angleška kraljica, ki na stara leta odkrije strast do branja. Po naključju zaide na bibliobus, kjer ji knjige razkrijejo nov svet. Kraljičino mnenje o knjigah je: življenja ne daješ v knjige, ampak ga v knjigah najdeš. Njeno navdušenje nad branjem ji odstira tančice nad resničnim življenjem. Spremembe v razmišljanju se zrcalijo tudi v njenem vladanju na dvoru, kar pa precej vznemirja presenečene dvorjane. Nepričakovana vprašanja, trenutki raztresenosti – huda odstopanja od protokola niso po godu kraljičinim sodelavcem.

Glej tudi:
Prispeval(a): Ondina Ček, Knjižnica Koper

Kraljica je oklevala, saj, po pravici povedano, tega ni vedela. Branje je nikoli ni prav dosti zanimalo. Seveda je brala, tako, kot berejo vsi, vendar je ljubezen do knjig prepuščala drugim. Kajti to je bil konjiček in narava njenega dela ni dovoljevala konjičkov.

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Nenavadna bralka.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 73
Komentarji: 0
Število ocen: 7
Želi prebrati: 2
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 14