Modrijanov strah : drugi dan kraljemorčeve kronike

Žanrfantastični roman
Narodnostknjiževnost ZDA
Kraj in leto izidaLjubljana, 2016
Založba
Prevod Sergej Hvala
Ključne besede Glasbeniki, Popotništvo, Fantastika, Bojevanje, Magija, Univerze
Število strani

1178

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

39-40 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Junakovo popotovanje proti resnici, o katerem se spletajo pesmi in legende

Drugi del Kraljemorčeve kronike nadaljuje zgodbo junaka Kvotheja, postavljeno v fantazijski svet Civilizacije po dolgem in počez. Medtem ko prvi del serije z naslovom Ime vetra opisuje njegovo življenje na Univerzi v Skupnosti dežel, v drugem delu sledimo Kvotheju na doživetij polnem popotovanju stran od poznane civilizacije proti oddaljenemu Nevihtnemu gorovju. Na poti Kvothe reši bogatega vladarja pred gotovo smrtjo, zadano od lastnega zdravilca, se nauči ljubezni pri Felurijanki, vilski nesmrtnici, ki s svojo močjo ugonablja moške, ter bojevanja pri enigmatičnih Amircih na robu poznanega sveta. Pri tem košček za koščkom spoznava skrivnost o Čendrijancih, demonskem plemenu, ki mu je pobilo družino. Do resnice pa je še dolga pot … Nova fantazijska saga ameriškega pisatelja bo pisana na kožo vsem, ki ste brali cikel Igra prestolov G. R. R. Martina – tudi Martin sam je javno izpostavil, da je Modrijanov strah prebral v enem samem dnevu.

Glej tudi:

“Če bi bil jaz Kvothe,” je povedal krčmar, “bi uprizoril lastno smrt, si spremenil ime in poiskal kako zakotno mestece. Tam bi odprl krčmo in se po najboljšim močeh trudil, da bi ostal neopažen.” Zazrl se je v mladeniča. “Tako bi storil jaz.”
Aaron je s pogledom oplazil krčmarjeve rdeče lase in meč, ki je visel nad pultom, ter se vrnil h Kvothu.
Kote je počasi prikimal. Nato je pokazal na Zapisovalca. “Tale para ni vsakdanji uradnik. Je neke vrste zgodovinar in prišel je zapisat resnično zgodbo mojega življenja. Začetek si zamudil, toda če ostaneš, boš slišal, kar še pride.” Sproščeno se je nasmehnil. “Lahko ti povem zgodbe, ki jih niso slišala še nikogaršnja ušesa. Zgodbe, ki jih nobena več ne bodo. Zgodbe o Felurijanki, o tem, kako sem se pri Ademcih naučil bojevati. Resnico o kraljični Ariel.” (str. 29)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Modrijanov strah : drugi dan kraljemorčeve kronike.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 20
Komentarji: 0
Število ocen: 4
Želi prebrati: 2
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 8

Morda vam bo všeč tudi