Medved, ki ga prej še ni bilo, in čarobni gozd

Žanrslikanica za odrasle in mladostnike
Narodnostizraelska književnost
Kraj in leto izidaHlebce, 2017
Založba
Ilustracije Wolf Erlbruch
Ključne besede Slikanice
Število strani

44

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

1-2 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Izraelski pevec in režiser, ki si je leta 2009 z videom Her morning elegance prislužil nominacijo za nagrado grammy in preko 30 milijonov ogledov na YouTube, je leta 2014 ustvaril tudi tole mojstrovino, ki ji je življenje v slovenskem jeziku (k sreči) nedavno vdahnila Založba Zala. Zgodba o medvedu, ki ga prej še ni bilo o medvedovem humornem iskanju samega sebe v gozdu, v katerem se je nenadoma pojavil, čeprav je bil ravnokar le še pršica, ki se je močno praskala, bi bila čudovita že zgolj kot zabavna slikanica z izvrstnimi ilustracijami (ilustrator Wolf Elbruch je letos prejel tudi spominsko nagrado Astrid Lindgren) in bi že kot taka prekosila večino drugih slikanic. Vendar pa se pod nadvse iskrivimi razmišljanji in novimi spoznanji medveda skrivajo globoki razmisleki o življenju, o sreči, o našem obstoju ter o relativnosti in nepredvidljivosti vsega, kar se nam pogosto zdi tako varljivo gotovo in celo samoumevno. Velik poklon Založbi Zala, ki v zadnjem obdobju (še posebej na področju slikanic) vedno znova in čedalje bolj pozitivno preseneča. Medved, ki ga prej še ni bilo, in čarobni gozd je zame vsekakor slikanica leta in si še z eno mojstrovino sedaj deli prvo mesto na moji večni lestvici najboljših slikanic.

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Medved, ki ga prej še ni bilo, in čarobni gozd.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 14
Komentarji: 0
Število ocen: 5
Želi prebrati: 1
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 4

Morda vam bo všeč tudi