Leto potopa

Žanrfantastični roman
Narodnostkanadska književnost
Kraj in leto izidaTržič, 2012
Založba
Prevod Alenka Razboršek
Število strani

494

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

16-17 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Resnobna hvalnica človeškemu upanju in smrtno resen sunek v sposobnost samouničenja

Kanadska pisateljica ima bogato literarno zgodovino in je prejemnica številnih nagrad ter častnih nazivov. Knjiga Leto potopa je sicer del trilogije, a se jo da prebrati tudi kot samostojno delo. Vizionarska in temno obarvana epska fantazija opisuje dogajanje po naravni vodni katastrofi, ki zadene planet. Edini preživeli ženski, Ren in Toby, nekoč pripadnici skrivnega eko-kulta Božji vrtnarji, morata pretehtati odločitve o njunih nadaljnjih korakih. Glavni protagonistki sta prikazani introspektivno, zgodba se izmenično vrača tako v čas pred potopom, kot v čas po njem. Vsebinsko knjiga podaja tudi kritično opozorilo glede pohlepnega človeštva, pretirane rabe tehnologije in genskih mahinacij, vse to zna namreč Zemljo z vsemi živimi bitji popeljati v apokaliptičen propad.

Glej tudi:

Tisto noč, ko se je začel brezvodni potop, sem čakala na svoje rezultate testov: za cele tedne so te zaprli v Sluzasto sobo, za primer, če si imela kaj nalezljivega. Hrana je prihajala noter skozi varnostno zapečateni jašek. Poleg tega je bil tam še majhen hladilnik s prigrizki, in voda se je filtrirala, tista, ki je pritekala, in tudi tista, ki je odtekala. Imela si vse, kar si potrebovala, vendar je tam notri postalo dolgočasno.

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Leto potopa.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 33
Komentarji: 0
Število ocen: 5
Želi prebrati: 10
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 5

Dela avtorja