Jezusovo otroštvo

Žanrdružbeni roman
Narodnostafriška književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2014
Založba
Prevod Tina Vrščaj
Število strani

343

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

11-12 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Začeti znova

Moški srednjih let Simon in petletni deček David se znajdeta v tuji, špansko govoreči deželi, kjer sta brez spomina na preteklost prisiljena k novemu življenju. Naučiti se morata ne le novega jezika, temveč fantku poiskati tudi njegovo mater. Ljudje v novem svetu živijo v prepričanju, da je vsako hrepenenje nesmiselno. V mestu, kamor prideta prišleka, preteklost ne obstaja, pisatelj jo je spretno zavil v ocean. V družbi prevladuje socialna skrb in urejenost, vsak dobi streho nad glavo in primerno delo, javni prevoz pa je brezplačen. Dobita skromno stanovanje, moški se zaposli v pristanišču, kjer pogosto razpravljajo o različnih etičnih vprašanjih, dečku pa kmalu najde tudi mater. A fant se pod njenim okriljem spremeni, postane samosvoj in za mater nekaj posebnega, v družbi pa prične predstavljati težavo. Jezusovo otroštvo je skrivnostni roman, poln različnih namigovanj, ki nas bo prisilil, da ob branju tudi razmišljamo. John Maxwell Coetzee je južnoafriški pisatelj, ki je med drugimi leta 2003 prejel Nobelovo nagrado za književnost.

Glej tudi:

Uradnika sta odšla. Eugenio je odšel. Tudi voznik je odšel, svoje naloge ni izpolnil. Pustili so ga samega z Ines in fantom, za zdaj na varnem za zaklenjenimi vrati njegovega starega stanovanja. Bolivar se je, ko je opravil svojo dolžnost, vrnil na svoje mesto pred radiator, kjer resnobno preži in z našpičenimi ušesi čaka na naslednjega vsiljivca.

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Jezusovo otroštvo.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 11
Komentarji: 0
Število ocen: 2
Želi prebrati: 3
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 3