Iskalec zvezde

Žanrmladinski roman
Narodnostangleška književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2005
Založba
Prevod Anja Kokalj
Ključne besede Glasba, Terapevtska uporaba
Število strani

347

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

11-12 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Izjemen mladinski roman o zdravilni moči glasbe

Protagonist tega sijajnega dela je najstnik Luke, ki iz klavirskih tipk izvablja presenetljive tone, podobno kot njegov pokojni oče. Po srcu sicer dober in pošten se zaplete s tolpo, ki jo vodi brezobzirni Skin, a kmalu prepozna, da to ni njegovo mesto. Čeprav hoče s tem prekiniti, pa ga vseeno prisilijo, da vdre v hišo za zunanji svet čudaške gospe Little, ki pa pri sebi skriva slepo deklico … Začenja se presenetljiva bralna pustolovščina.

Roman Tima Bowlerja, ki je prejel angleško nagrado za izjemno mladinsko knjigo (Carnegie Medal), je kakovosten splet spretne zasnove fabule, lucidnega vpogleda v najstnikovo duševnost, poznavanja terapevtskih učinkov glasbe ter globoke etične razsežnosti. Delo nagovarja mlade in odrasle bralce.

Ležal je na hrbtu, na tleh v hišici na drevesu, in strmel skozi krošnjo v nebo. Bilo je sinje modro z oblaki, ki so se komaj premikali, v nasprotju z njegovimi mislimi, ki so hitro švigale sem ter tja. Smešna ušesa, rekla je, da ima smešna ušesa. Ali ga je morda tako poimenovala? Če je tako, to niti ni slabo za fanta, ki kar naprej sliši smešne stvari. čudne stvari. A prav v tistem trenutku ni bilo nobenih zvokov, ki bi pritiskali nanj, le čudna navzočnost, ki jo je čutil prej, tik ob svoji rami
(Str. 173)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Iskalec zvezde.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 11
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 1
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 1

Morda vam bo všeč tudi