Arsenizmi : [Arsen Dedić o sebi in drugih ter drugi o njemu]

Žanraforizmi, spomini, življenjepis / biografija
Narodnosthrvaška književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2018
Založba
Prevod Neva Brun
Ključne besede Anekdote, Aforizmi, Spomini, Glasbeniki, Citati
Število strani

124

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

4-5 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Lahkotna
Zahtevna

Bil je topel človek v hladnem svetu

Arsen Dedić (1938-2015) je bil akademski glasbenik, skladatelj, kantavtor, pesnik, aranžer, pevec, prevajalec, producent, dirigent, instrumentalist, tudi slikar. Velja za najpomembnejšega kantavtorja v zgodovini hrvaške pop glasbe, njegove pesmi (npr. »Ne daj se, Ines«, »Sve bilo je muzika«) nepozabne. Veliko je nastopal tudi v Sloveniji, sodeloval je z mnogimi znanimi tujimi in domačimi glasbeniki. Knjiga je izbor aforizmov, citatov in izjav, ki jih je Arsen povedal v pogovorih s prijatelji ali novinarji, vsebuje anekdote iz njegovega življenja, misli o družini, komentarje o ljudeh iz sveta kulture, s katerimi je nastopal in prijateljeval, spomine na rodni Šibenik. Vsem, ki so uživali v glasbi in poeziji velikega umetnika ter si želijo bolje spoznati njegovo življenjsko pot, bo knjiga v veliko veselje.

Ta svet ni na mojem nivoju. Ta svet je preveč informiran, in to slabo. Svet potrebuje več nežnosti kot resnice (str. 26)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Arsenizmi : [Arsen Dedić o sebi in drugih ter drugi o njemu].

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 19
Komentarji: 0
Število ocen: 7
Želi prebrati: 10
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 1